Πατριαρχείο Σερβίας
18 Απριλίου, 2019

Επίσκοπος Φώτιος: “Η μετάνοια κάνει τους ληστές, Αγίους”

Διαδώστε:

Για την αγάπη, την μετάνοια αλλά και τους νέους μίλησε ο Επίσκοπος Σβορνικίου και Τούζλας του Πατριαρχείου της Σερβίας κ. Φώτιος , μετά την τέλεση της θείας λειτουργίας στον Άγιο Νικόλαο στη Μοντρίτσα.

Είναι μεγάλη ευλογία για τον Επίσκοπο ή τον ιερέα, που φροντίζει για την πνευματική ανάπτυξη των νέων ανθρώπων, όταν βλέπει μια εκκλησία γεμάτη από και νέους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, διότι οι νέοι άνθρωποι σήμερα βρίσκονται σε μεγάλους πειρασμούς. Ως εκ τούτου, πρέπει όλοι μαζί, και η Εκκλησία και οι γονείς και τα επίσημα εκπαιδευτικά ιδρύματα να ενώσουν τις δυνάμεις τους στη φροντίδα των νέων ανθρώπων που είναι το μέλλον μας”, δήλωσε ο Επίσκοπος Φώτιος.

Αναφερόμενος στην αξία της μετανοίας τόνισε: “Η μετάνοια κάνει τους ληστές, αγίους. Είναι η επιθυμία για αλλαγή” και έκανε ιδιάιτερη μνεία στον Γέροντα Πορφύριο

“Η αποστολή και το μήνυμα του γέροντα Πορφυρίου είναι πολύ σημαντική για όλα τα έθνη του κόσμου, επειδή μήνυμα του είναι καθολικό. Ο Γέρων Πορφύριος είναι ένας δάσκαλος της αγάπης”

 

Διαδώστε: