02/01/2023 02/01/2023 Συμπροσευχόμενος παρέστη στη χθεσινή Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος.  Του συλλείτουργου  που τελέστηκε προέστη ο Επίσκοπος Ραμεσιάνος κ. Στέφανος, συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Μάρτσας κ. Σάββας και κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου, ενώ παρέστη πλήθος πιστών. Η Σερβία υποδέχθηκε το νέο έτος αλλά στην εκκλησιαστική τάξη...
02 Ιανουαρίου, 2023 - 10:35
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2023 - 10:36

Ευχές με πιστούς αντάλλαξε στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Πορφύριος

Διαδώστε:
Ευχές με πιστούς αντάλλαξε στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης Πορφύριος

Συμπροσευχόμενος παρέστη στη χθεσινή Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος. 

Του συλλείτουργου  που τελέστηκε προέστη ο Επίσκοπος Ραμεσιάνος κ. Στέφανος, συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Μάρτσας κ. Σάββας και κληρικοί της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου, ενώ παρέστη πλήθος πιστών.

Η Σερβία υποδέχθηκε το νέο έτος αλλά στην εκκλησιαστική τάξη ακολουθεί το παλαιό εορτολόγιο. Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής των Χριστουγέννων τα οποία θα εορτάσουν στις 7 Ιανουαρίου. “Μας αποκαλύπτεται το μυστικό ότι ο Θεός κατεβαίνει ανάμεσά μας και γίνεται άνθρωπος, ότι γίνεται ένας από εμάς, ότι γίνεται αδελφός με τον καθένα μας”, ανέφερε ο Επίσκοπος κ. Σάββας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργία πιστοί έσπευσαν να ανταλλάξουν ευχές για την έλευση του νέου κοσμικού έτους 2023 με τον Προκαθήμενο της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων