20/07/2019 20/07/2019 Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας γιορτάζει φέτος την 800η επέτειο της αυτοκεφαλίας της, την οποία έλαβε από τον Άγιο Σάββα, τον πρώτο Αρχιεπίσκοπο της Σερβικής Εκκλησίας. Η 22η Εκκλησιαστική Συνέλευση των Σερβικών Ορθοδόξων Επισκοπών στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Μοναστήρι της Παναγίας  της Νέας Γκρατσάνιτσα στο Third Lake του Ιλλινόις και ήταν αφιερωμένη σε...
20 Ιουλίου, 2019 - 10:58

Η 800η επέτειος της αυτοκέφαλης εκκλησίας της Σερβίας γιορτάστηκε στο Σικάγο

Διαδώστε:
Η 800η επέτειος της αυτοκέφαλης εκκλησίας της Σερβίας γιορτάστηκε στο Σικάγο

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας γιορτάζει φέτος την 800η επέτειο της αυτοκεφαλίας της, την οποία έλαβε από τον Άγιο Σάββα, τον πρώτο Αρχιεπίσκοπο της Σερβικής Εκκλησίας.

Η 22η Εκκλησιαστική Συνέλευση των Σερβικών Ορθοδόξων Επισκοπών στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Μοναστήρι της Παναγίας  της Νέας Γκρατσάνιτσα στο Third Lake του Ιλλινόις και ήταν αφιερωμένη σε αυτήν την μεγάλη επέτειο.

Καλωσορίζοντας όλους τους ιεράρχες, τους κληρικούς, και  τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Longin της Νέας Γκρατσάνιτσα  και κεντροδυτικής Αμερικής δήλωσε:  «Αυτή είναι μια ευκαιρία σκέψης και αυτοεξέτασης. Καλούμαστε να ζήσουμε την πίστη όπως όλοι οι ιεροί Σέρβοι πρόγονοί μας κατά τη διάρκεια των αιώνων».

Στην εκδήλωση έκανε ομιλία και ο βραβευμένος με Emmy ηθοποιός και τραγουδιστής Jonathan Jackson με τίτλο “Η Ορθοδοξία είναι πραγματική ζωή”.

Η νέα Μονή Gračanica (Γκρατσάνιτσα) είναι ένα σερβικό ορθόδοξο μοναστηριακό συγκρότημα που βρίσκεται στο Third Lake του Illinois, στις Ηνωμένες Πολιτείες, λίγο έξω από το Σικάγο. Το συγκρότημα στεγάζει το αντίγραφο του μοναστηριού Gračanica που βρίσκεται στο Κοσσυφοπέδιο και ανήκει στη Μητρόπολη της Νέας Γκρατσάνιτσα  και Kεντροδυτικής Αμερικής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων