04/01/2021 04/01/2021 Τις σεισμόπληκτες περιοχές στην Κροατία επισκέφθηκαν Ιεράρχες του Πατριαρχείου της Σερβίας, , προκειμένου να δουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω του ο εγκέλαδος. Ο Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφύριος, συνοδευόμενος από τους Επισκόπους Δαλματίας Νικόδημο και Γκορνιοκαρλοβικίου κ. Γεράσιμο, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο της Πέτρινια Νταρίνκο Ντουμπόβιτς και επισκέφθηκαν κατεστραμμένες...
04 Ιανουαρίου, 2021 - 8:41
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2021 - 8:08

Η Εκκλησία στο πλευρό των σεισμοπαθών

Διαδώστε:
Η Εκκλησία στο πλευρό των σεισμοπαθών

Τις σεισμόπληκτες περιοχές στην Κροατία επισκέφθηκαν Ιεράρχες του Πατριαρχείου της Σερβίας, , προκειμένου να δουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής που άφησε πίσω του ο εγκέλαδος.

Ο Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφύριος, συνοδευόμενος από τους Επισκόπους Δαλματίας Νικόδημο και Γκορνιοκαρλοβικίου κ. Γεράσιμο, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο της Πέτρινια Νταρίνκο Ντουμπόβιτς και επισκέφθηκαν κατεστραμμένες εκκλησίες και μοναστήρια της ευρύτερης περιοχής. Επίσης συνομίλησαν με κατοίκους και έδωσαν λόγο παρηγορίας και ενθάρρυνσης στα θύματα του σεισμού. Τέλος, συμφώνησαν με τους τοπικούς ιερείς για τη διανομή 30 τροχόσπιτων. Η δωρεά αυτή θα παραδοθεί τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου, ισχυρός Σεισμός έπληξε την Κροατία στην περιοχή της Πέτρινια. Ο σεισμός μεγέθους 6,4 ρίχτερ προκάλεσε τον θάνατο 7 ανθρώπων μεταξύ των οποίων και ένα 12 χρονο κορίτσι Επιπλέον πολλοί Ναοί έχουν καταστραφεί και αρκετοί έχουν υποστεί φθορές ενώ όπως αναφέρει το Πατριαρχείο Σερβίας αρκετοί Ιερείς με τις οικογένειές τους εγκατέλειψαν ακόμα και τις οικείες τους καθώς οι ζημιές είναι τεράστιες.

Το Πατριαρχείο Σερβίας σε ανακοίνωσή του αργά το απόγευμα της Τρίτης ανέφερε ότι σημειώθηκαν ζημιές σε πολλές Εκκλησίες του Πατριαρχείου με κυριότερο τον Ιερό Ναό της Αγίας Πέτκας ο οποίος και θα παύσει την λειτουργία του όπως και ο Ιερός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνα ενώ πολλά κτίρια της Εκκλησίας στην Πετρίνια υπέστησαν φθορές. Πολλοί Ιερείς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν μαζί με τις οικογένειές τους τα σπίτια τους λόγω των μεγάλων ζημιών που σημειώθηκαν στην περιοχή.

Ανθρωπιστική βοήθεια στην Κροατία είναι έτοιμη να αποστείλει η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στο αίτημα της χώρας για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων, που προέκυψαν από τον φονικό και καταστροφικό σεισμό και κυρίως για τους ανθρώπους που έχουν μείνει άστεγοι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων