Πατριαρχείο Σερβίας
16 Μαρτίου, 2020

Η Εκκλησία της Σερβίας για τον κορωνοϊό

Διαδώστε:

Δελτίου Τύπου αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς να επιδείξουν  ψυχραιμία και τους παροτρύνει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των επιστημόνων και των κρατικών αρχών και να τηρούν τα μέτρα υγιεινής ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο τους ίδιους ή τους άλλους.
Η Ιερά Σύνοδος τονίζει ότι παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις αναφορικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού και προσθέτει:
“Σε όλους εκείνους που αγωνίζονται ενάντια σε αυτή την πανδημία, ειδικά στους γιατρούς και το ιατρικό προσωπικό, η Ιερά Σύνοδος εκφράζει τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη και ευλάβεια για τις καθημερινές προσπάθειές τους”.
“Σεβόμενοι τη σπουδαιότητα και τα επιτεύγματα της ιατρικής, που θεωρούμε ότι είναι ένα μεγάλο δώρο του Θεού και μια μεγάλη ανθρώπινη προσπάθεια, προσφέρουμε στους πιστούς ένα μοναδικό φάρμακο για την αθανασία , τη Θεία Κοινωνία, καθώς και την ευλογία των ιερών Μυστηρίων με όλες τις ευεργετικές τους επιδράσεις” αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ταυτόχρονα, η Ιερά Σύνοδος τονίζει ότι ο Κύριος είναι η Ελπίδα και ο Λυτρωτής μας σε κάθε δύσκολη στιγμή και γι ‘αυτό πρέπει να πολλαπλασιάσουμε τις ειλικρινείς προσευχές μας για τους άρρωστους και ειδικά για τους γιατρούς και το λοιπό ιατρικό προσωπικό που ανιδιοτελώς κάνουν ό, τι μπορούν
“Ας εμπιστευόμαστε τους γιατρούς μας και πάνω απ ‘όλα στον Κύριο μας, τον Θεραπευτή των ψυχών μας και του σώματός μας!”

Διαδώστε: