Πατριαρχείο Σερβίας
01 Αυγούστου, 2024

Η εορτή του Προστάτη του Σερβικού Στρατού στο Βελιγράδι

Διαδώστε:

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λίπλιανης κ. Δοσίθεος τέλεσε την 1 Αυγούστου 2024, στην εορτή του Αγίου Στεφάνου Λαζάρεβιτς, ημέρα εορτής του Σερβικού Στρατού, την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Μάρκου στο Βελιγράδι.

 

Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Άμυνας κ. Bratislav Gašić, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας, Στρατηγός Milan Mojsilović και πλήθος πιστών της πρωτεύουσας.

Ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευλογίες και τους χαιρετισμούς του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου στον συγκεντρωμένο φιλόχριστο στρατό και εκ μέρους του συνεχάρη όλα τα μέλη των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Επίσκοπος Λίπλιανης στο κήρυγμά του ανέφερε ότι εορτάζεται ένας σπουδαίος Άγιος, ο οποίος υπήρξε γενναίος και αήττητος στις μάχες, στη διπλωματία ένας σοφός διαπραγματευτής και στο κελί του ένας ταπεινός και προσευχόμενος ασκητής. Ο Θεοφιλέσταοτς σημείωσε ότι “ο άγιος Στέφανος είναι ο προστάτης του Στρατού μας, που μας φυλάει. Ας προσευχηθούμε, λοιπόν, να μας ενδυναμώσει ώστε να έχουμε τη δύναμη να αμυνθούμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές”.

 

 

Διαδώστε: