Πατριαρχείο Σερβίας
31 Μαρτίου, 2020

Η μοναξιά του Ιεράρχη στα συντρίμμια του σεισμού

Διαδώστε:

Συγκινητική είναι η εικόνα που ανήρτησε η Μητρόπολη Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας του Πατριαρχείο Σερβίας, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Πορφύριο στον κατεστραμμένο από τον σεισμό Μητροπολιτικό ναό της κροατικής πρωτεύουσας.


Ο Ιερός Καθεδρικός Ναός της Μεταμορφώσεως της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Ζάγκρεμπ, που αποτελεί τεράστια πολιτιστική κληρονομιά για την Κροατία, υπέστη σοβαρές ζημιές από το σεισμό που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, 22 Μαρτίου 2020, λίγα χιλιόμετρα μακρυά από την πρωτεύουσα.
Ο ναός έχει κλείσει, καθώς έχει κριθεί από τις αρχές επικίνδυνος.


Το σημείο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος του Ζάγκρεμπ Μάντι Μάντιτς, όπου είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ζάγκρεμπ κ. Πορφύριο προκειμένου να ενημερωθεί για τις καταστροφές.

Προ ημερών ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λουμπλιάνας κ. Πορφύριος μίλησε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και συνέστησε στους πιστούς να μην πανικοβάλλονται και να αντιμετωπίσουν τη δοκιμασία αυτή με προσευχή. «Ο πανικός ήταν το κυρίαρχος, ιδιαίτερα τις πρώτες ώρες μετά τον σεισμό. Γι’ αυτό ο Μητροπολίτης μας απευθύνθηκε στους πιστούς να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους καθώς με την ευχή του Κυρίου μας όλα θα έχουν αίσιο τέλος» τόνισε..

Διαδώστε: