13/12/2021 13/12/2021 Με το σύνθημα από την Καθολική Επιστολή Ιακώβου “η πίστη χωρίς έργα είναι νεκρή” πραγματοποιήθηκε ακόμη μία πράξη αγάπης από το Πατριαρχείο Σερβίας. Με επικεφαλής τον Επίσκοπο Χβόσταν κ. Ιουστίνο και την προσφορά αλυσίδας σούπερ μάρκετ του Βελιγραδίου διανεμήθηκαν 100 δέματα αγάπης σε άπορες οικονομικά οικογένειες – κυρίως πολύτεκνες – της σερβικής πρωτεύουσας. Η δράση...
13 Δεκεμβρίου, 2021 - 10:17

Η πίστη χωρίς έργα είναι νεκρή

Διαδώστε:
Η πίστη χωρίς έργα είναι νεκρή

Με το σύνθημα από την Καθολική Επιστολή Ιακώβου “η πίστη χωρίς έργα είναι νεκρή” πραγματοποιήθηκε ακόμη μία πράξη αγάπης από το Πατριαρχείο Σερβίας.

Με επικεφαλής τον Επίσκοπο Χβόσταν κ. Ιουστίνο και την προσφορά αλυσίδας σούπερ μάρκετ του Βελιγραδίου διανεμήθηκαν 100 δέματα αγάπης σε άπορες οικονομικά οικογένειες – κυρίως πολύτεκνες – της σερβικής πρωτεύουσας.

Η δράση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Θρησκευτικής Φιλανθρωπικής Ομάδας της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου και Καρλοβικίου ενώ μετείχαν και φοιτητές από τη Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου.

Όπως ανέφερε ο Θεοφιλέστατος: “προκειμένου να πραγματοποιηθούν τέτοιες και παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον, καλούμε όλους όσους έχουν την επιθυμία να στηρίξουν το έργο της Θρησκευτικής Φιλανθρωπικής Ομάδας της Αρχιεπισκοπής”.

Η δράση αυτή του Πατριαρχείου Σερβίας έχει μακροχρόνια παρουσία καθώς ο πρώτος που την εφάρμοσε υπήρξε ο μακαριστός Πατριάρχης κυρός Βαρνάβας. Η επιτυχία της αποστολής συχνά εξαρτιόταν από την ελευθερία που απολάμβανε η Εκκλησία στην κοινωνία της Σερβίας. Τον τελευταίο καιρό, με την επιστροφή της θρησκευτικής ελευθερίας, το έργο της Θρησκευτικής Φιλανθρωπικής Ομάδας προχώρησε σταθερά στα θεμέλια που έθεσαν οι ιδρυτές της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων