Πατριαρχείο Σερβίας
29 Αυγούστου, 2024

Η Πρέσβης των ΗΠΑ στο Μαυροβούνιο στον Μητροπολίτη Ιωαννίκιο

Διαδώστε:

Τη Μονή Τσέτνιε, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλσσίας, επισκέφθηκε η Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζούντι Ρίσινγκ Ράινκε, συνοδευόμενη από συνεργάτες της. 

Η Πρέσβης έγινε δεκτή από τον Μητροπολίτη κ. Ιωαννίκιο με τον οποίο συνομίλησε για διάφορα ζητήματα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι στο Μαυροβούνιο, ως πολυεθνικό και πολυθρησκευτικό κράτος, οι εκκλησίες και οι θρησκευτικές κοινότητες έχουν τον σημαντικό κοινωνικό τους ρόλο, όχι μόνο σε θέματα θρησκείας, αλλά και στη δημιουργία και διατήρηση μιας ειρηνικής συνύπαρξης, κατανόησης και συνεργασίας όλων των πολιτών του Μαυροβουνίου.

Η Πρέσβης μετέφερε το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για ζητήματα θρησκευτικής ελευθερίας και συνολικής σταθερότητας στην περιοχή και τόνισε την ανάγκη σεβασμού των θρησκευτικών και άλλων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όλων, χωρίς διάκριση, τόσο από το κράτος όσο και μεταξύ των πολιτών και των θρησκευτικών κοινοτήτων.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος παρουσίασε στην Πρέσβη τις σημαντικότερες θρησκευτικές, ανθρωπιστικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της Μητρόπολης, εκφράζοντας ιδιαίτερα τη δέσμευση του για τη θρησκευτική ζωή η οποία αποτελεί το θεμέλιο όλων των άλλων προσπαθειών.

Η Πρέσβης και ο Μητροπολίτης αντάλλαξαν απόψεις και για άλλα επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τον ρόλο της Εκκλησίας και των θρησκευτικών κοινοτήτων στη σύγχρονη κοινωνία του Μαυροβουνίου, συμφωνώντας ότι ο διάλογος είναι το καλύτερο εργαλείο για την υπέρβαση όλων των προκλήσεων.

Πηγή: mitropolija.com

Διαδώστε: