26/12/2022 27/12/2022 Στο ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί στο Κοσσυφοπέδιο, όπου οι Σέρβοι για 17η ημέρα κρατούν αποκλεισμένους με οδοφράγματα τους δρόμους στο βορρά, έρχεται να προστεθεί η απόφαση των αρχών της Πρίστινα να απαγορέψουν στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο να επισκεφθεί την περιοχή για την εορτή των Χριστουγέννων στις 7 Ιανουαρίου 2023 (με το παλαιό...
26 Δεκεμβρίου, 2022 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 27/12/2022 - 3:13

Η Πρίστινα απαγορεύει την επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας στο Πετς

Διαδώστε:
Η Πρίστινα απαγορεύει την επίσκεψη του Πατριάρχη Σερβίας στο Πετς

Στο ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί στο Κοσσυφοπέδιο, όπου οι Σέρβοι για 17η ημέρα κρατούν αποκλεισμένους με οδοφράγματα τους δρόμους στο βορρά, έρχεται να προστεθεί η απόφαση των αρχών της Πρίστινα να απαγορέψουν στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο να επισκεφθεί την περιοχή για την εορτή των Χριστουγέννων στις 7 Ιανουαρίου 2023 (με το παλαιό εορτολόγιο).

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Μακαριώτατος επρόκειτο να μεταβεί από σήμερα στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Πεκίου (Πετς), την πρώτη και ιστορική πρώτη έδρα του Πατριαρχείου Σερβίας.

Με ανακοίνωση του το Πατριαρχείο Σερβίας κάνει γνωστό ότι ο Μακαριώτατος δέχθηκε με έκπληξη την είδηση της απαγόρευσης και δεν εγκαταλείπει την πρόθεσή του να τελέσει τη Θεία Λειτουργία στη Μονή, εκφράζοντας παράλληλα την προσδοκία για ανάκληση αυτής της μεροληπτικής απόφασης. Παράλληλα γίνεται λόγος για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών των Σέρβων Ορθοδόξων που ζουν στην περιοχή, «στη γη των προγόνων τους» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, όπου ο Σερβικός λαός ζει για τουλάχιστον χίλια πεντακόσια χρόνια.

«Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος προσεύχεται στον Θεό για ειρήνη και καλή θέληση μεταξύ όλων των ανθρώπων, και ιδιαίτερα προσεύχεται να επικρατήσει ειρήνη μεταξύ Σέρβων και Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, όπου ζουν μαζί για αιώνες», καταλήγει η ανακοίνωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων