Πατριαρχείο Σερβίας
02 Ιουνίου, 2021

Η Σερβική Πολιτιστική Κληρονομιά στο Κοσσυφοπέδιο

Διαδώστε:

Στην έναρξη της επιστημονικής διημερίδας «Προστασία, διατήρηση και επιβεβαίωση της Σερβικής πολιτιστικής κληρονομιάς στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια» παραβρέθηκε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεμεσιάνας κ. Στέφανος, εκπροσωπώντας τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφύριο.

Οι εργασίες ξεκίνησαν την 1η Ιουνίου 2021, στις 10 π.μ., στην αίθουσα της Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών στο Βελιγράδι.

Η διημερίδα είναι αφιερωμένη στον προσδιορισμό και την ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης της Σερβικής πολιτιστικής κληρονομιάς στη νότια σερβική επαρχία, τόσο στην φυσική όσο και στην άυλη.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι μακροπρόθεσμες απειλές για την επιβίωσή της, οι μορφές απειλής, η αμφισβήτηση και παραποίηση της εθνικής της ταυτότητας και ο προσδιορισμός των απαραίτητων επιστημονικών και επαγγελματικών συνθηκών (υποδομές, τεχνικές) για τη μελέτη, τεκμηρίωση, παρουσίαση, επιβεβαίωση και διατήρησή της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 37 διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες από τον τομέα της προστασίας της μνημειακής κληρονομιάς, των ιστορικών επιστημών, της εθνολογίας, της γλωσσολογίας και των νομικών επιστημών.

Προβλέπεται ότι μέχρι το τέλος του 2021, θα δημοσιευθούν σε συλλογικό τόμο οι ανακοινώσεις του συνεδρίου.

Διαδώστε: