22/06/2020 22/06/2020 Στη σπουδαιότητα της θρησκευτικής αγωγής στα σχολεία αναφέρθηκε ο Επίσκοπος Σβορνικίου και Τούζλας κ. Φώτιος κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην πόλη Ντόμποϊ της Δημοκρατίας της Σέρπσκα στη Βοσνία. “Η θρησκευτική αγωγή στα σχολεία μαρτυρεί τις αληθινές αξίες που διδάσκει η Ορθόδοξη πίστη και κινδυνεύουν να αλλοτριωθούν στην εποχή που κυριαρχεί...
22 Ιουνίου, 2020 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/06/2020 - 9:04

“Η θρησκευτική αγωγή στα σχολεία μαρτυρεί τις αληθινές αξίες”

Διαδώστε:
“Η θρησκευτική αγωγή στα σχολεία μαρτυρεί τις αληθινές αξίες”

Στη σπουδαιότητα της θρησκευτικής αγωγής στα σχολεία αναφέρθηκε ο Επίσκοπος Σβορνικίου και Τούζλας κ. Φώτιος κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην πόλη Ντόμποϊ της Δημοκρατίας της Σέρπσκα στη Βοσνία.

“Η θρησκευτική αγωγή στα σχολεία μαρτυρεί τις αληθινές αξίες που διδάσκει η Ορθόδοξη πίστη και κινδυνεύουν να αλλοτριωθούν στην εποχή που κυριαρχεί στην κοινωνία η αγάπη για την ύλη”, υπογράμμισε ο Πανιερώτατος.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των διευθυντών σχολείων της περιοχής για την πορεία και το μέλλον της θρησκευτικής εκπαίδευσης στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι καθηγητές που διδάσκουν το μάθημα καθώς και η ανταπόκριση που δείχνουν οι μαθητές.

Ο αριθμός των μαθητών που δηλώνουν ότι παρακολουθούν το μάθημα των θρησκευτικών κάθε χρόνο αυξάνεται, γεγονός που σχολιάστηκε θετικά στην ημερίδα καθώς αυτό δείχνει την απήχηση που έχει το μάθημα των θρησκευτικών στους μαθητές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων