Πατριαρχείο Σερβίας
14 Οκτωβρίου, 2024

Η χειροτονία του Επισκόπου Κωστάνιτσα Σεραφείμ

Διαδώστε:

Την εις Επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Κωστάνιτσα κ. Σεραφείμ τέλεσε χθες, Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. 

Στον Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι, με τον Σέρβο Προκαθήμενο, συλλειτούργησαν Επίσκοποι της Σερβικής Εκκλησίας, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, και πολλοί κληρικοί εκ της Εκκλησίας της Σερβίας.

Κατά την ομιλία του ο Μακαριώτατος κ.κ. Πορφύριος αναφέρθηκε στη σημασία και την αποστολή του Επισκοπικού αξιώματος υπογραμμίζοντας ότι όλα τα έθνη έχουν κληθεί μέλη της Εκκλησίας, ευχόμενος στον νέο Επίσκοπο να έχει μία ταπεινή και άξια ποιμαντορία.

Ο Επίσκοπος κ. Σεραφείμ , ο οποίος θα διακονήσει ως Βοηθός Επίσκοπος της Σερβικής Μητρόπολης Μεσοδυτικής Αμερικής, ευχαρίστησε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου που τον ανέδειξαν σε Επίσκοπο της Εκκλησίας και τόνισε προς τους πιστούς ότι ποτέ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως η ενότητα της Ορθοδόξου πίστεως στηρίζεται στην ευχαριστιακή σύναξη η οποίο αποτελεί θεμελιώδες γνώρισμα της Εκκλησίας.

Διαδώστε: