Πατριαρχείο Σερβίας
20 Ιανουαρίου, 2020

“Κανένας διάλογος, αν δεν αποσυρθεί ο νόμος”

Διαδώστε:

Την άρνησή του να ξεκινήσει οιονδήποτε διάλογο με την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, όσο παραμένει σε ισχύ ο νόμος περί θρησκευτικών οργανισμών, εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος.
Δεκάδες χιλιάδες ορθόδοξοι πιστοί συμμετείχαν την Κυριακή στους εορτασμούς των Θεοφανείων, στις οποίες προεξήρχε ο Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος, καλώντας την κυβέρνηση της χώρας “να βαπτιστεί και να είναι με το λαό της”.


Ο Πρόεδρος Μίλο Τζουκάνοβιτς νωρίτερα κατηγόρησε εκ νέου την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία για πολιτικοποίηση του θέματος και κάλεσε να γίνουν διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή του νόμου, τον οποίο κατηγορηματικά αρνήθηκε να ανακαλέσει.
“Αν είναι πολιτική η συνέλευση, τότε δεν γνωρίζει τι εστί εκκλησιαστικό και τι εστί πολιτικό, και δεν μου κάνει εντύπωση επειδή ο ίδιος είναι αβάφτιστος. Μας καλεί να συζητήσουμε το νόμο, αλλά ο λαός σήμερα απεφάνθη: η κατάσχεση των ιερών, δεν είναι νόμος, αλλά ανομία”, δήλωσε ο Μητροπολίτης στους δημοσιογράφους.
“Πως να μιλάμε για το ψέμα και την αδικία, για την ντροπή και το αίσχος του Μαυροβουνίου; Το μεγαλύτερο αίσχος που έγινε, είναι αυτός ο νόμος, Δεν μπορούμε να το συζητήσουμε έτσι όπως το θέλει ο πρόεδρος”, τόνισε.

Διαδώστε: