Πατριαρχείο Σερβίας
19 Ιουλίου, 2020

“Ο Θεός χαρίζει τη δύναμή Του στην αμοιβαία αγάπη”

Διαδώστε:

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου διακόνου και πρωτομάρτυρος (Duljevo) λειτούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος όπου στη Θεία Λειτουργία κατά την παράδοση της Εκκλησίας τέλεσε και το Μυστήριο του Γάμου του Ιωάννου και της Σοφίας. 

 

Στο Θείο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος είπε: “ο, τί είναι αληθινό και καλό προσφέρεται στον Θεό ως δώρο, θυσιάζεται στον Κύριο ως δώρο με τον τρόπο με τον οποίο ο Κύριος θυσιάστηκε για την ζωή και για την σωτηρία του κόσμου. Και το Μυστήριο του Γάμου είναι επίσης μια προσφορά στον Κύριο, μια αληθινή θυσία αγάπης, και μεταβολή αυτής της γήινης ζωής, της γήινης αγάπης σε αιώνια, σε Χριστοειδή, Θεανθρώπινη αγάπη”.

Στη συνέχεια τόνισε “η αληθινή και σωστή αγάπη είναι εκείνη που θυσιάζεται για τον πλησίον”.

Ενώ κατέληξε: “Η γυναίκα να αγαπά τον άνδρα της, και ο άνδρας να θυσιάζεται για την γυναίκα του ως και ο Χριστός για την Εκκλησία. Έτσι, τέτοια αμοιβαία αγάπη, η οποία από την απλή, την σαρκική αγάπη μεταμορφώνεται στην Χριστοειδή αγάπη, η οποία θυσιάζεται, δίνεται, προσφέρεται, η οποία χαρίζεται, σε μια τέτοια αγάπη ο Θεός χαρίζει την δύναμή του και την θεϊκή αγάπη, μετατρέποντας την ανθρώπινη σχέση εδώ στην γη αιώνια και ατελεύτητη”.

 

Διαδώστε: