27/06/2020 27/06/2020 Το Επισκοπικό Συμβούλιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας στο Μαυροβούνιο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συμμορφωθεί με τα νέα μέτρα πρόληψης από την πανδημία που έλαβε το Υπουργείο Υγείας της χώρας, αν και τα θεωρεί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε, “προφανώς επιλεκτικά και μεροληπτικά”. Υπενθυμίζεται ότι οι υγειονομικές αρχές του Μαυροβουνίου, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσαν ότι εξαιτίας...
27 Ιουνίου, 2020 - 15:10
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2020 - 23:03

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: “Επιλεκτικά και μεροληπτικά” τα νέα μέτρα υγιεινής

Διαδώστε:
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: “Επιλεκτικά και μεροληπτικά” τα νέα μέτρα υγιεινής

Το Επισκοπικό Συμβούλιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας στο Μαυροβούνιο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συμμορφωθεί με τα νέα μέτρα πρόληψης από την πανδημία που έλαβε το Υπουργείο Υγείας της χώρας, αν και τα θεωρεί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε, “προφανώς επιλεκτικά και μεροληπτικά”.

Υπενθυμίζεται ότι οι υγειονομικές αρχές του Μαυροβουνίου, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσαν ότι εξαιτίας της αύξησης των εισαγομένων κρουσμάτων κορωνοϊού, από την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 απαγορεύονται οι θρησκευτικές συναθροίσεις σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, με εξαίρεση μόνο εκείνες που πραγματοποιούνται εντός χώρων λατρείας.

Επίσης, μέσω της ανακοίνωσης, το Επισκοπικό Συμβούλιο απευθύνει κάλεσμα προς τους πιστούς να προσέλθουν σε ναούς και μοναστήρια αύριο Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 την ίδια ώρα που ήταν προγραμματισμένες οι πορείες διαμαρτυρίας και, μεταξύ άλλων, προσθέτει:

“Επαναλαμβάνουμε συνεχώς και θα επαναλάμβανουμε ότι είναι καθήκον της Εκκλησίας να σέβεται την πνευματική υγεία των πιστών και όλων των ανθρώπων, ειδικά σήμερα, όταν οι μεροληπτικές και αντισυνταγματικές διατάξεις του Νόμου για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες και του Νομικού Καθεστώτος των Θρησκευτικών Κοινοτήτων εξακολουθούν να ισχύουν. Οι γιατροί, οι οποίοι μαζί με τους πιστούς και τους πολίτες, καταπολεμούν μαζικά αυτές τις μέρες τον κορωνοϊό αλλά και τον ιό της ανομίας και της αδικίας, γνωρίζουν καλύτερα ότι η σωματική και η πνευματική υγεία ενός ατόμου συμβαδίζουν. Η πρώτη προϋπόθεση για την δημόσια υγεία είναι η ειρήνη και η αίσθηση της ύπαρξης στοιχειωδούς ελευθερίας, δικαιοσύνης και ισότητας για κάθε άνθρωπο, τα οποία δυστυχώς, λείπουν ως επί το πλείστον ολοένα και περισσότερο στο Μαυροβούνιο.

Οι υγειονομικές αρχές του Μαυροβουνίου, οι οποίες εκπροσωπούνται από το Υπουργείο Υγείας, δεν απαγόρευσαν δημόσιες εκδηλώσεις (ψυχαγωγία, μουσική και παρόμοιες εκδηλώσεις σε ανοιχτό χώρο) και άλλους τύπους δημοσίων συναθροίσεων, και επίσης τα νέα μέτρα είναι αμφιλεγόμενα και παράνομα από νομικής άποψης, το οποίο έχει γίνει ήδη αντιληπτό από τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου μας.”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τερματισμό των διώξεων ζητάει το Πατριαρχείο Σερβίας

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων