20/06/2023 20/06/2023 Μια τριήμερη συγκέντρωση δημοσιογράφων από διάφορα μέσα ενημέρωσης από το Μαυροβούνιο και τη Σερβία, μέσω μιας περιήγησης σε μοναστήρια και χριστιανικά ιερά στη διασυνοριακή περιοχή από το Nίκσιτς, ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουνίου με μια επίσκεψη στη Μονή του Αγίου Γεωργίου. “Μετά από σχεδόν δύο χιλιετίες Χριστιανισμού στη διασυνοριακή περιοχή, η χριστιανική κληρονομιά αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό...
20 Ιουνίου, 2023 - 14:58
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2023 - 15:03

Μαυροβούνιο και Σερβία προωθούν τον θρησκευτικό τουρισμό

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο και Σερβία προωθούν τον θρησκευτικό τουρισμό

Μια τριήμερη συγκέντρωση δημοσιογράφων από διάφορα μέσα ενημέρωσης από το Μαυροβούνιο και τη Σερβία, μέσω μιας περιήγησης σε μοναστήρια και χριστιανικά ιερά στη διασυνοριακή περιοχή από το Nίκσιτς, ολοκληρώθηκε στις 19 Ιουνίου με μια επίσκεψη στη Μονή του Αγίου Γεωργίου.

“Μετά από σχεδόν δύο χιλιετίες Χριστιανισμού στη διασυνοριακή περιοχή, η χριστιανική κληρονομιά αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό τουριστικό πόρο των δύο χωρών που πρέπει να καλλιεργηθεί, να προωθηθεί και να χρησιμοποιηθεί. Οι προωθητικές ξεναγήσεις αποτελούν σημαντικό εργαλείο για την προώθηση του τουρισμού», ανακοίνωσαν οι διοργανωτές”, ανέφερε η Επισκοπή Βουδίμλιε και Νίκσιτς.

Στόχος της συνάντησης σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ήταν να συμβάλει στη βελτίωση της ικανότητας εκμετάλλευσης του τουριστικού δυναμικού της διασυνοριακής περιοχής Μαυροβουνίου – Σερβίας μέσω της δημιουργίας ενός διασυνοριακού προϊόντος ως μέρος του θρησκευτικού τουρισμού, τη δημιουργία νέων τουριστικών υποδομών και την ανάδειξη αυτής της διασυνοριακής περιοχής ως τουριστικού προορισμού.

Διοργανωτής του έργου που ονομάζεται «Παράξενα είναι τα μονοπάτια της πίστης από το Λιμ μέχρι τη Ζέτα» ήταν η Επισκοπή Βουδίμλιε και Νίκσιτς, με εταίρους του έργου, τη Επισκοπή Μιλεσέβου και τον Τουριστικό Οργανισμό Priboj, ένα πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων