Πατριαρχείο Σερβίας
22 Φεβρουαρίου, 2022

Μαυροβουνίου: “Ο π. Ιωήλ άφησε βαθύ σημάδι στη ζωή του λαού μας”

Διαδώστε:

Το “ύστατο χαίρε” στον μακαριστό Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Κιρίλοβατς Αρχιμανδρίτη Ιωήλ είπαν χθες κληρικοί, μοναχοί και πνευματικά του παιδιά με τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιο να τον χαρακτηρίζει ένα σπάνιο πνευματικό φαινόμενο για την εποχή μας.

Στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε πριν την Εξόδιο Ακολουθία στο Καθολικό της Μονής προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου με τη συμμετοχή κληρικών της Εκκλησίας της Σερβίας.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του μακαριστού τονίζοντας ιδιαίτερα τα πνευματικά χαρίσματα που κατείχε γεγονός που τον οδήγησε να σχηματίσει μια μεγάλη αδελφότητα. «Σαν νέος περιφρονούσε κάθε τι επίγειο και, γεμάτος αγάπη και ζήλο Θεού, προσέφερε τον εαυτό του ως θυσία στον Κύριο. Κοίταξε όχι μόνο να σώσει την ψυχή του, αλλά να βοηθήσει πολλούς», ανέφερε.

“Αποσύρθηκε από τη φασαρία της γης εδώ, σε αυτή την έρημο, σε αυτά τα βουνά, για να προσευχηθεί στον Θεό δια της σιωπής. Ανήγειρε αυτά τα ιερά και η ψυχή του έψαλλε για πάντα το όνομα του Θεού με την προσευχή”, πρόσθεσε.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος δήλωσε ότι “είμαστε όλοι πεπεισμένοι ότι ο πατέρας Ιωήλ ευαρέστησε τον Θεό και γνωρίζουμε ότι άφησε βαθύ σημάδι στη ζωή της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, στη ζωή του λαού μας”. 

Ακολούθησε η ταφή του μακαριστού πατρός Ιωήλ στον χιονισμένο περίβολο της Μονής όπου θα αναπαύεται πλέον αιωνίως.

Διαδώστε: