Πατριαρχείο Σερβίας
29 Μαρτίου, 2022

Μαυροβουνίου: Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για τους πρόσφυγες

Διαδώστε:

Οικογένειες από την εμπόλεμη Ουκρανία υποδέχθηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βλαδιμήρου στο Μπαρ ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος προκειμένου αυτές να φιλοξενηθούν σε χώρους που έχει διαθέσει η εν λόγω ενορία.

Αφού προσευχήθηκε για ειρήνη στην Ουκρανία, παρουσία των οικογενειών, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ειλικρινή του λύπη για τα δεινά των ανθρώπων και τόνισε την ανάγκη να τερματιστεί η σύγκρουση το συντομότερο δυνατό. Ο Σεβασμιώτατος τους διαβεβαίωσε ότι βρίσκονται σε ένα αδελφικό έθνος για αυτούς και ότι η Εκκλησία θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να κάνει ευχάριστη τη διαμονή τους στο Μαυροβούνιο, μέχρι να εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις για την επιστροφή τους στα σπίτια τους.

Ο Μητροπολίτης δώρισε στις οικογένειες εικόνες του Αγίου Βασιλείου του Όστρογ, με την ευχή να είναι εκπρόσωπος και αρωγός τους ενώπιον του Κυρίου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της προσφυγιάς από την πατρίδα τους. Ειδικά πακέτα με δώρα δόθηκαν στα παιδιά.

Τις τελευταίες εβδομάδες, συγκεντρώθηκε οικονομική βοήθεια στις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Μητρόπολης του Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας προκειμένου αυτά να δοθούν για τις ανάγκες που έχει δημιουργήσει πόλεμος στην Ουκρανία.

Διαδώστε: