29/08/2023 02/10/2023 Για τις αρετές της αγάπης, της συντροφικότητας και της ενότητας κάνει λόγο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. «Η αγάπη είναι το πολυτιμότερο δώρο που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο. Η μόνη προϋπόθεση για να είναι κάποιος ευτυχισμένος, είτε είναι παιδί σαν εσάς,...
29 Αυγούστου, 2023 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2023 - 23:40

Μήνυμα του Πατριάρχη Σερβίας για τη νέα σχολική χρονιά

Διαδώστε:
Μήνυμα του Πατριάρχη Σερβίας για τη νέα σχολική χρονιά

Για τις αρετές της αγάπης, της συντροφικότητας και της ενότητας κάνει λόγο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

«Η αγάπη είναι το πολυτιμότερο δώρο που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο. Η μόνη προϋπόθεση για να είναι κάποιος ευτυχισμένος, είτε είναι παιδί σαν εσάς, είτε είναι ενήλικας, είτε ίσως ηλικιωμένος, όπως οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας, είναι να έχει αγάπη στην καρδιά του» αναφέρει ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος στους μαθητές και, μεταξύ άλλων, προσθέτει:

«Επίσης βοηθάμε ο ένας τον άλλον να μάθουμε καλύτερα τα μαθήματα, γιατί όλοι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον, όλοι εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλον. Γι’ αυτό θα πρέπει να καλλιεργούμε τη συντροφικότητα και την ενότητα. Πρέπει να προσευχόμαστε στον Θεό ο καθένας για τον άλλον. Πρέπει να προσευχόμαστε στον Θεό μας, στον Ιησού Χριστό, να μας χαρίζει αγάπη, να είμαστε πιο κοντά σε Αυτόν, στον Θεό μας, και να είμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλο, στους γονείς, στους αδελφούς και στις αδελφές μας και στους φίλους μας.»

Καταλήγοντας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος αναφέρει:

«Προσεύχομαι για εσάς, παιδιά, ο Θεός να σας προστατεύει, να χαρίζει σε όλους υγεία και χαρά, και επειδή γνωρίζω ότι οι προσευχές των παιδιών είναι πιο αγαπητές στον Θεό, σας ζητώ να προσεύχεστε για μένα, να προσεύχεστε για όλο τον κόσμο, για όλους τους ανθρώπους, ώστε να υπάρχει αρμονία, ειρήνη και αγάπη. Να είστε καλά, αγαπητά παιδιά! Ο Θεός να σε ευλογεί!»

Αναλυτικά το μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:

«Αγαπητά παιδιά, αγαπητοί μαθητές, ο Κύριος να ευλογεί εσάς, τους πατέρες και τις μητέρες σας, τους αδελφούς και τις αδελφές σας, τους συγγενείς, τους δασκάλους, τους φίλους σας με τους οποίους παίζετε, όλους τους ανθρώπους και όλα τα παιδιά.

Επίσης ο Θεός να ευλογεί και τα σχολεία όπου μαθητεύετε και αποκτάτε ποικίλλες γνώσεις. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε όλοι, δάσκαλοι και γονείς, αλλά και εσείς, μαθητές, ότι πιο σημαντικό από τη γνώση είναι να αποκτήσετε αρετή, δηλαδή, να γίνεστε καλοί άνθρωποι, και καλός είναι αυτός που νιώθει αγάπη πρώτα για την οικογένειά του και τους συντρόφους του, αλλά και για όλους τους ανθρώπους, για όλη τη φύση, για όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι η αγάπη είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Η αγάπη είναι το πολυτιμότερο δώρο που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο. Η μόνη προϋπόθεση για να είναι κάποιος ευτυχισμένος, είτε είναι παιδί σαν εσάς, είτε είναι ενήλικας, είτε ίσως ηλικιωμένος, όπως οι παππούδες και οι γιαγιάδες σας, είναι να έχει αγάπη στην καρδιά του. Όλα τα άλλα, αν έχει ωραίο σπίτι, το πιο γρήγορο αυτοκίνητο, το καλύτερο τηλέφωνο, πολλά χρήματα, τους καλύτερους βαθμούς και βραβεία σε διαγωνισμούς, ότι τραγουδάει ή ζωγραφίζει καλύτερα στα καλλιτεχνικά, ότι είναι ο πιο δυνατός και σκοράρει τα περισσότερα γκολ, όλα αυτά δεν είναι τίποτα αν δεν υπάρχει αγάπη για τους φίλους του, για τους ανθρώπους, για τα παιδιά, για τη φύση. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανταγωνιζόμαστε για να δούμε ποιος θα μάθει καλύτερα, ποιος θα πάρει καλύτερο βαθμό, αλλά σημαίνει ότι δεν πρέπει να ζηλεύουμε αυτόν που είναι καλύτερος, αλλά να χαιρόμαστε για την επιτυχία του και να προσπαθούμε περισσότερο.

Επίσης βοηθάμε ο ένας τον άλλον να μάθουμε καλύτερα τα μαθήματα, γιατί όλοι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον, όλοι εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλον. Γι’ αυτό θα πρέπει να καλλιεργούμε τη συντροφικότητα και την ενότητα. Πρέπει να προσευχόμαστε στον Θεό ο καθένας για τον άλλον. Πρέπει να προσευχόμαστε στον Θεό μας, στον Ιησού Χριστό, να μας χαρίζει αγάπη, να είμαστε πιο κοντά σε Αυτόν, στον Θεό μας, και να είμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλο, στους γονείς, στους αδελφούς και στις αδελφές μας και στους φίλους μας.

Προσεύχομαι για εσάς, παιδιά, ο Θεός να σας προστατεύει, να χαρίζει σε όλους υγεία και χαρά, και επειδή γνωρίζω ότι οι προσευχές των παιδιών είναι πιο αγαπητές στον Θεό, σας ζητώ να προσεύχεστε για μένα, να προσεύχεστε για όλο τον κόσμο, για όλους τους ανθρώπους, ώστε να υπάρχει αρμονία, ειρήνη και αγάπη. Να είστε καλά, αγαπητά παιδιά! Ο Θεός να σε ευλογεί!»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων