21/02/2020 21/02/2020 Κρατώντας εικόνες και κεριά στα χέρια χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν και χθες βράδυ στους δρόμους του Μαυροβουνίου, (όπως κάθε Πέμπτη και Κυριακή) διαμαρτυρόμενοι για τον νόμο που διέπει το καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων.Ο νόμος αυτός προβλέπει κρατικοποιήσεις των ιερών μονών, των ναών και της εκκλησιαστικής περιουσίας που έχει απομείνει στην Ορθόδοξη Εκκλησία μετά την αρπαγή από...
21 Φεβρουαρίου, 2020 - 8:16
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2020 - 11:50

Μητρ. Αμφιλόχιος: Μας επιστρέφουν στην εποχή του Τίτο

Διαδώστε:
Μητρ. Αμφιλόχιος: Μας επιστρέφουν στην εποχή του Τίτο

Κρατώντας εικόνες και κεριά στα χέρια χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν και χθες βράδυ στους δρόμους του Μαυροβουνίου, (όπως κάθε Πέμπτη και Κυριακή) διαμαρτυρόμενοι για τον νόμο που διέπει το καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων.Ο νόμος αυτός προβλέπει κρατικοποιήσεις των ιερών μονών, των ναών και της εκκλησιαστικής περιουσίας που έχει απομείνει στην Ορθόδοξη Εκκλησία μετά την αρπαγή από το ολοκληρωτικό καθεστώς του κομμουνισμού.

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας του Πατριαρχείου Σερβίας κ. Αμφιλόχιος απευθυνόμενος προς τους πολίτες τόνισε: “Αυτές οι πορείες προσευχής είναι ένα θαύμα για το Μαυροβούνιο και για την Ευρώπη. Στολίζουν το Μαυροβούνιο, στολίζουν και την Ευρώπη. Ευχαριστώ τον Οικουμενικό Πατριάρχης και τους Πατριάρχες Ιεροσολύμων και Μόσχας και όλους όσους στέλνουν τη στήριξή τους από όλον τον κόσμο”.


Ο Μητροπολίτης κάλεσε τον λαό να προσευχηθεί για αυτούς που ψηφίζουν νόμους δουλείας να τους ελευθερώσει ο Θεός και να τους επιστρέψει στην πίστη, να γυρίσουν στην πίστη των προγόνων τους.

“Αυτοί που κυβερνούν να κάνουν το Μαυροβούνιο όπως ήταν στην εποχή του Μπρόζ Τίτο. Στην εποχή που σκότωσαν τον μητροπολίτη Μαυροβουνίου Ιωαννίκιο (Λίποβατς) και 120 ορθόδοξους ιερείς μέσα σε μια ώρα. Και τώρα μια ομάδα που κυβερνά φέρνει νόμους που προκαλούν διχασμό του λαού και την αρρώστια του εμφυλίου. Ελπίζω στον Θεό ότι θα ακούσουν την φωνή του λαού, θα λογικευτούν, γιατί δεν μπορούν να κτίζουν το μέλλον του Μαυροβουνίου πάνω στην αδικία και ανομία”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων