Πατριαρχείο Σερβίας
09 Μαρτίου, 2022

Μητροπολίτης Ιωαννίκιος: «Ας ετοιμάσουμε τις καρδιές μας να γίνουν κατοικητήριο του ζώντος Θεού»

Διαδώστε:

Την πρώτη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων τέλεσε σήμερα, 9 Μαρτίου, στη Μονή Τσέτινιε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Στο τέλος της Θεία Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κήρυξε στο εκκλησίασμα για την πρώτη εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και τη σημασία της λατρείας σε αυτήν, η οποία χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη αυστηρότητα, γιατί είναι σωστό να έχουμε ζήλο για ευσεβή ζωή στην αρχή του αγώνα, ώστε να μπορούμε να γιορτάσουμε τη νίκη της Ορθοδοξίας την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

«Οι προσευχές που διαβάζουμε στην Εκκλησία, οι ύμνοι που ψάλλουμε και όλες οι προσπάθειές μας θα πρέπει να κορυφωθούν στα Ιερά Μυστήρια του Κυρίου, στόχος των οποίων είναι η ένωσή μας με τον Χριστό. Να ενωθούμε μαζί Του όσο το δυνατόν περισσότερο, όσο το δυνατόν πιο στενά, και αυτό σημαίνει να καθαρίσουμε τις ψυχές, τις σκέψεις και τις καρδιές μας και να προετοιμαστούμε για την ένωσή μας με τον Κύριο. Να προετοιμάσουμε τις καρδιές μας να γίνουν κατοικητήριο του ζώντος Θεού, να πληρωθούμε με τη ζωή Του, την αγάπη και την αλήθεια Του, τη δικαιοσύνη και την καλοσύνη Του, έτσι ώστε όλα όσα λαμβάνουμε στο ναό, όλη η χάρη του Θεού που λαμβάνουμε, να γίνει περιεχόμενο της ζωής μας. Ό,τι κάνουμε, ότι κάνουμε, να είναι εμποτισμένο με πίστη και έτσι να ευαρεστούμε διαρκώς τον Κύριο», είπε στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος.

Διαδώστε: