Πατριαρχείο Σερβίας
18 Νοεμβρίου, 2021

Ο Δήμος Βελιγραδίου στηρίζει τη Θεολογική Σχολή

Διαδώστε:

“Η πόλη του Βελιγραδίου θέλει να στέκεται αρωγός σε κάθε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα και το ίδιο πράττει και για τη Θεολογική Σχολή”, τόνισε ο Αντιδήμαρχος της σερβικής πρωτεύουσας, Γκόραν Βέσιτς, κατά την επίσκεψή του στη Θεολογική Σχολή του Αγίου Σάββα, όπου παρέδωσε 14 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για την κάλυψη διδακτικών αναγκών.

Ο κ. Βέσιτς επεσήμανε ότι με την ενέργεια αυτή θα βελτιωθεί ο τρόπος διδασκαλίας των μαθημάτων καθώς “οι φοιτητές της σχολής προετοιμάζονται για μια ιδιαίτερη δουλειά και μια σημαντική κοινωνική δραστηριότητα. Αύριο αυτά τα παιδιά θα είναι ιερείς και θα μεταδίδουν τα λόγια του Θεού, αλλά και θα μας βοηθήσουν να είμαστε μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη κοινωνία”, υπογράμμισε.

Ο Αντιδήμαρχος Βελιγραδίου αναφέρθηκε ακόμη και στις ενέργειες της τοπικής αυτοδιοίκησης για την άμεση υλοποίηση την κατασκευής ναών στην πρωτεύουσα.

Την ελπίδα ότι με αυτή τη συνεργασία, καθώς και με άλλα έργα, θα ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ της Θεολογικής Σχολής και της πόλης του Βελιγραδίου, αναφέρθηκε ο διάκονος π. Ράντομιρ Βρούτσινιτς, Προϊστάμενος της Θεολογικής Σχολής.

Διαδώστε: