22/08/2024 22/08/2024 Για την προσωπικότητα και την θεολογία του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς μίλησε ο Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος στα στελέχη νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος που επισκέφθηκαν την έδρα της Επισκοπής στο Νόβι Σαντ συνοδευόμενοι από τον Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο.  Στο πλαίσιο ποιμαντικής της νεότητας, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος...
22 Αυγούστου, 2024 - 9:04
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2024 - 9:10

Ο Επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος μίλησε σε νέους από την Κατερίνη για τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Μπάτσκας Ειρηναίος μίλησε σε νέους από την Κατερίνη για τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς

Για την προσωπικότητα και την θεολογία του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς μίλησε ο Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος στα στελέχη νεανικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος που επισκέφθηκαν την έδρα της Επισκοπής στο Νόβι Σαντ συνοδευόμενοι από τον Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο. 

Στο πλαίσιο ποιμαντικής της νεότητας, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο πολυήμερη προσκυνηματική και εκπαιδευτική εκδρομή στελεχών νεανικού έργου στη Σερβία, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου. Της εκδρομής ηγείται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος και συμμετέχουν 3 κληρικοί και 40 νέοι, κατηχητές, κατηχήτριες, κατασκηνωτικά στελέχη, ιερόπαιδες και αναγνώστες.

Μεταξύ των σταθμών των εκδρομέων ήταν η Επισκοπή Μπάτσκας όπου τους υποδέχθηκε ο Πανιερώτατος κ. Ειρηναίος εκφράζοντας την χαρά του προς τον Σεβασμιώτατο για την άλλη μια φορά επίσκεψη στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο Ποιμενάρχης της Πιερίας κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο κ. Ειρηναίο για την υποδοχή και την φιλοξενία. Κατά τη διάρκεια της εγκάρδιας συνομιλίας, κατόπιν αιτήματος των ενδιαφερομένων νεαρών προσκεκλημένων από την Ελλάδα, ο Πανιερώτατος μίλησε για την προσωπικότητα και τη θεολογία του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς υπό το φως διαφόρων επίκαιρων θεμάτων από τη ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στην δεξίωση παρέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοχάκς κ. Δαμασκηνός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων