02/08/2024 02/08/2024 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου, ο Επίσκοπος Τζέγκαρ κ. Νεκτάριος, εκλεγμένος για την Επισκοπή Μ. Βρεταννίας και Ιρλανδίας με έδρα το Λονδίνο, έδωσε την ευλογία του σε παιδιά από το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, την Παρασκευή 2 Αυγούστου, στην εκκλησία του Αγίου Σάββα στο Βράτσαρ. Ο Επίσκοπος κ. Νεκτάριος εξέφρασε τη...
02 Αυγούστου, 2024 - 17:03
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2024 - 17:28

Ο Επίσκοπος Τζέγκαρ Νεκτάριος υποδέχθηκε παιδιά από το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Τζέγκαρ Νεκτάριος υποδέχθηκε παιδιά από το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου, ο Επίσκοπος Τζέγκαρ κ. Νεκτάριος, εκλεγμένος για την Επισκοπή Μ. Βρεταννίας και Ιρλανδίας με έδρα το Λονδίνο, έδωσε την ευλογία του σε παιδιά από το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, την Παρασκευή 2 Αυγούστου, στην εκκλησία του Αγίου Σάββα στο Βράτσαρ.

Ο Επίσκοπος κ. Νεκτάριος εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά, καλωσόρισε τα παιδιά, και επεσήμανε ότι επισκεπτόμενοι τον Ναό του Αγίου Σάββα πρέπει να μάθουν τις αρετές του Αγίου. Όπως ανέφερε, ο Άγιος Σάββας από μικρός αγάπησε τον Κύριο και τον λαό του, και ότι όπως ο Άγιος έτσι και εκείνα πρέπει αγαπήσουν τα πάντα, όπου κι αν βρίσκιονται, όλα τα έθνη και όλους τους ανθρώπους.

Στο τέλος της ο  Επίσκοπος απένειμε στα παιδιά δώρα.

Την περίοδο από τις 29 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου, παιδιά από το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις πολιτιστικές, ιστορικές και φυσικές ομορφιές της Βοϊβοντίνας και του Βελιγραδίου.

Διαβάστε ακόμη: Σερβική Εκκλησία: Το έργο της τακτικής συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων

 

Πηγή: tvhram

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων