03/03/2022 03/03/2022 Στην προσωπικότητα του μακαριστού Επισκόπου Σάμπατς κυρού Λαυρεντίου αναφέρθηκε κατά την τέλεση του τεσσαρακονθήμερου μνημοσύνου του μακαριστού Ιεράρχη ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr  Το πρωί της Πέμπτης ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε του συλλείτουργου που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Αχρίδος, στο Σόκο Γκραντ. Συλλειτούργησαν οι Επίσκοποι Ράσκας και Πριζρένης...
03 Μαρτίου, 2022 - 15:12
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2022 - 14:57

Ο Μαυροβουνίου Ιωαννίκιος για τον μακαριστό Επίσκοπο Σάμπατς

Διαδώστε:
Ο Μαυροβουνίου Ιωαννίκιος για τον μακαριστό Επίσκοπο Σάμπατς

Στην προσωπικότητα του μακαριστού Επισκόπου Σάμπατς κυρού Λαυρεντίου αναφέρθηκε κατά την τέλεση του τεσσαρακονθήμερου μνημοσύνου του μακαριστού Ιεράρχη ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr 

Το πρωί της Πέμπτης ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε του συλλείτουργου που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Αχρίδος, στο Σόκο Γκραντ. Συλλειτούργησαν οι Επίσκοποι Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Επίσκοποι Ζβορνικίου και Τούζλας κ. Φώτιος, τοποτηρητής της Επισκοπής, και Βαλιέβο κ. Ησύχιος.

Εν συνεχεία μετέβησαν στον τάφο του μακαριστού Ιεράρχη όπου τελέστηκε και εκεί επιμνημόσυνη δέηση. Παίρνοντας το λόγο Σεβασμιώτατος κ. Ιωαννίκιος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: “Ο Επίσκοπος Λαυρέντιος ήταν ο πιο απλός και προσιτός ιερέας που μπορούσες να συναντήσεις ποτέ, αλλά ήταν επίσης ένας άνθρωπος με πολύ καλή μόρφωση και πνευματική καλλιέργεια. Γνώριζε πολύ καλά την Αγία Γραφή, αλλά γνώριζε και τη σερβική λογοτεχνία και ποίηση”, προσθέτοντας ότι τα πρώτα του ιερατικά βήματα ήταν δύσκολα καθώς έγιναν τη δύσκολη περίοδο του κομμουνισμού.

Ο μακαριστός Επίσκοπος Σάμπατς κυρός Λαυρέντιος εκοιμήθη το απόγευμα της Κυριακής 23 Ιανουαρίου σε ηλικία 87 ετών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων