28/06/2024 28/06/2024 Επίσκεψη στα ιερά προσκυνήματα της Σερβικής Εκκλησίας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια πραγματοποιεί ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωάννικιος.  Αρχικά ο Σεβασμιώτατος προσκύνησε στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή των Αγίων Αποστόλων στο Πετς, καθέδρα των Σέρβων Πατριαρχών. Ο Επίσκοπος κ. Ιωαννίκιος συνομίλησε στη συνέχεια με την Ηγουμένη, Μοναχή Χαριτίνη για θέματα τα οποία...
28 Ιουνίου, 2024 - 9:43
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2024 - 9:52

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου επισκέφθηκε το Πετς και τη Μονή Βισόκι Ντέτσανι

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου επισκέφθηκε το Πετς και τη Μονή Βισόκι Ντέτσανι

Επίσκεψη στα ιερά προσκυνήματα της Σερβικής Εκκλησίας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια πραγματοποιεί ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωάννικιος. 

Αρχικά ο Σεβασμιώτατος προσκύνησε στην Ιερά Σταυροπηγιακή και Πατριαρχική Μονή των Αγίων Αποστόλων στο Πετς, καθέδρα των Σέρβων Πατριαρχών. Ο Επίσκοπος κ. Ιωαννίκιος συνομίλησε στη συνέχεια με την Ηγουμένη, Μοναχή Χαριτίνη για θέματα τα οποία αφορούν την ιστορική Μονή.

Το βράδυ της Πέμπτης, 27 Ιουνίου, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου προέστη της ιεράς αγρυπνίας που τελέστηκε στη Μονή Βισόκι Ντέτσανι. Συλλειτούργησαν ο Επίσκοπος Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Δημήτριος, ο Καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Σάββας και πατέρες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων