Πατριαρχείο Σερβίας
01 Ιουνίου, 2024

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού του αναστηλωμένου Ι.Ν.Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου στo Donji Grbalj

Διαδώστε:

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού του αναστηλωμένου Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου στo Donji Grbalj και στη συνέχεια ιερούργησε. Συμμετείχαν κληρικοί της Ιεράς Μητρόπολης Μαυροβουνίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος είπε ότι η αναστήλωση αυτού του Ναού μπορεί να θεωρηθεί “ανάσταση” του ναού, “ανάσταση” της πίστης. Αναφερόμενος τον βίο του Μεγάλου Βασιλείου, τόνισε: «Υπήρξε μεγάλος κήρυκας του Ευαγγελίου στην εποχή του για ολόκληρη την Εκκλησία. Πολέμησε ενάντια σε διάφορες ψευδείς διδασκαλίες και ο Θεός του έδωσε τόση δύναμη, χάρη και σοφία, που εύκολα διέψευσε και εξάλειψε τις ψευδείς διδασκαλίες».

Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος είπε ότι όσο πιο κοντά είμαστε στον Θεό, τόσο πιο κοντά είμαστε ο ένας στον άλλον: «Τέτοια είναι η αγία μας πίστη. Μας δίνει τέτοια δύναμη ώστε σκορπίζουμε αμοιβαία αγάπη, αγαπάμε ο ένας τον άλλον και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Και αν χρειαστεί θυσιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον».

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στο να χτιστεί ο Ναός και στο να ολοκληρωθούν οι εργασίες αναστήλωσης. «Είθε ο Κύριος να πολλαπλασιάζει κάθε καλό στα σπίτια σας, στις οικογένειές σας και στους απογόνους σας», ευχήθηκε.

 

Πηγή: mitropolija (Радосав Рајо Војиновић. Фото: Жељко Драшковић)

Διαδώστε: