08/10/2023 08/10/2023 Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος επισκέφθηκε Ιατρικό Σύλλογο στο Βελιγράδι το οποίο αποτελεί κληροδότημα της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακή Μονής Χιλανδαρίου. Στις δηλώσεις του, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη σημασία του Συλλόγου που συνδέενται με την Ιερά Μονή. «Η Ορθόδοξη θεολογία βλέπει το σύνολο του ανθρώπου ως δώρο και ευλογία του Θεού, δεν διακρίνει το πνευματικό...
08 Οκτωβρίου, 2023 - 13:00
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2023 - 13:04

Ο Πατριάρχης Πορφύριος σε Ιατρικό Σύλλογο στο Βελιγράδι – «Κάθε τόπος καλείται να είναι Άγιο Όρος»

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Πορφύριος σε Ιατρικό Σύλλογο στο Βελιγράδι – «Κάθε τόπος καλείται να είναι Άγιο Όρος»

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος επισκέφθηκε Ιατρικό Σύλλογο στο Βελιγράδι το οποίο αποτελεί κληροδότημα της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακή Μονής Χιλανδαρίου.

Στις δηλώσεις του, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στη σημασία του Συλλόγου που συνδέενται με την Ιερά Μονή. «Η Ορθόδοξη θεολογία βλέπει το σύνολο του ανθρώπου ως δώρο και ευλογία του Θεού, δεν διακρίνει το πνευματικό από το υλικό. Οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου εκλαμβάνουν τον κόσμο ως δημιούργημα και δώρο του Θεού. Κάποιος που γίνεται μοναχός ή κάποια που γίνεται μοναχή ζει την εσχατολογική πραγματικότητα, όπου δεν υπάρχει αρσενικό και θηλυκό, όπου δεν υπάρχουν διαφορές», υπογράμμισε.

Ο Μακαριώτατος, συγχαίροντας όλους τους συγκεντρωμένους, επεσήμανε ότι ακόμη και εδώ στο κληροδότημα της Ιεράς Μονής στο Βελιγράδι και σε ολόκληρη τη Σερβία, «κάθε τόπος καλείται να είναι Άγιο Όρος και μπορεί να είναι Άγιο Όρος μόνο με το πνεύμα της εν Χριστώ μεταμόρφωσης και ανάπτυξης».

Σημειώνεται ότι ο Ιατρικός Σύλλογος ιδρύθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2015 με απόφαση της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χιλανδαρίου, με την ευλογία του Ηγουμένου Μεθοδίου, και με πρωτοβουλία των Σέρβων γιατρών και των συνεργατών τους που επί πολλά χρόνια παρείχαν εθελοντικά ιατρική βοήθεια στην αδελφότητα.

Στόχος είναι η παροχή υγειονομικής περίθαλψης στην μοναστική αδελφότητα στο Άγιον Όρος.

Πηγή: Radio Slovo ljubve

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων