15/02/2024 15/02/2024 Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος απένειμε τις ετήσιες υποτροφίες σε φοιτητές του τελευταίου έτους φοίτησης Ιατρικής, Νομικής, Φιλοσοφικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών και Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στην κρύπτη του Ιερού Ναού Αγίου Σάββα στο Βράτσαρ. Η επιλογή των δικαιούχων έγινε από επιτροπή διαγωνισμού που ορίστηκε από τον...
15 Φεβρουαρίου, 2024 - 13:33
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2024 - 13:21

Ο Πατριάρχης Σερβίας απένειμε υποτροφίες σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας απένειμε υποτροφίες σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος απένειμε τις ετήσιες υποτροφίες σε φοιτητές του τελευταίου έτους φοίτησης Ιατρικής, Νομικής, Φιλοσοφικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών και Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στην κρύπτη του Ιερού Ναού Αγίου Σάββα στο Βράτσαρ. Η επιλογή των δικαιούχων έγινε από επιτροπή διαγωνισμού που ορίστηκε από τον Μακαριώτατο.

“Είναι ευλογία να συγκεντρωθούμε σήμερα εδώ στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα, πρώτα απ’ όλα για να προσευχηθούμε στον Θεό, και να τελέσουμε τη Θεία Λειτουργία”, είπε μεταξύ άλλων στην αρχή της ομιλίας του ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Αναφερόμενος στη σημασία της Παιδείας, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία από τις απαρχές της, όχι μόνο φρόντισε για την πνευματική φώτιση και εκπαίδευση, αλλά κατέβαλε προσπάθειες να ιδρυθούν σχολεία όπου ήταν δυνατόν.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος επεσήμανε ότι η Εκκλησία μεριμνά για την ανάπτυξη αρετών, την οικοδόμηση κοινότητας. “Κάθε δώρο που λάβαμε ως άνθρωποι προέρχεται από τον Θεό, ώστε αναπτύσσοντάς τα να καλλιεργήσουμε το πιο σημαντικό δώρο, που είναι η αγάπη για τον Θεό και για τον πλησίον μας“, ανέφερε.

Όπως επεσήμανε, η εκπαίδευση έχει νόημα όταν βασίζεται στην καλιέργεια αρετών, όταν υπηρετεί την κοινότητα.

 

Πηγή: spc

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων