Πατριαρχείο Σερβίας
10 Οκτωβρίου, 2024

Ο Πατριάρχης Σερβίας επισκέφθηκε τη Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην πόλη Μίλτον

Διαδώστε:

Την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στη Μητρόπολη Καναδά, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος επισκέφθηκε το μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην πόλη Μίλτον, στο Νότιο Οντάριο του Καναδά.

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Τορόντο και Μητροπολίτης Καναδά κ. Μητροφάνης (Kodić), κλήρος και πιστοί της Μητρόπολης. Μετά τη Δοξολογία επί τη υποδοχή του, ο Πατριάρχης Σερβίας επέδωσε το Τάγμα του Αγίου Σάββα, δεύτερου βαθμού, στον κ. Željka Prica, μεγάλο ευεργέτη της Σερβικής Εκκλησίας και της συγκεκριμένης Μονής.

Η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην πόλη Μίλτον είναι το πρώτο σερβικό μοναστήρι στον Καναδά, και είναι διακοσμημένο με υπέροχες τοιχογραφίες του Χριστού Παντοκράτορα, της Μεταμόρφωσης του Κυρίου, της θριαμβευτικής Εισόδου του Χριστού στην Ιερουσαλήμ.

Σε περισσότερα από είκοσι εκτάρια του μοναστηριακού κτήματος, δίπλα στο Καθολικό, είναι το παρεκκλήσι των Αγίων Τριών Ιεραρχών, το Επισκοπικό Μουσείο, η βιβλιοθήκη, το πρώτο σερβικό νεκροταφείο στον Καναδά, χώρος για πικνίκ, και άλλες συνοδευτικές εγκαταστάσεις.

Ο Μακαριώτατος αφίχθη στο αεροδρόμιο του Μόντρεαλ το απόγευμα της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της ποιμαντικής του επίσκεψης στην Σερβορθόδοξη Μητρόπολη Καναδά.

Πηγή: spc

Διαδώστε: