01/07/2024 01/07/2024 Θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ εκ μέρους της Συνέλευσης των Επισκόπων της Σερβικής Εκκλησίας εξέφρασε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.  “Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σας και την ενθρόνισή σας στον Θρόνο των Βουλγάρων Πατριαρχών. Ολόκληρη η Εκκλησία του Χριστού χαίρεται μαζί με τους κληρικούς και...
01 Ιουλίου, 2024 - 13:47
Τελευταία ενημέρωση: 01/07/2024 - 14:02

Ο Πατριάρχης Σερβίας για την εκλογή του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας για την εκλογή του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας

Θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή του νέου Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Δανιήλ εκ μέρους της Συνέλευσης των Επισκόπων της Σερβικής Εκκλησίας εξέφρασε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. 

“Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή σας και την ενθρόνισή σας στον Θρόνο των Βουλγάρων Πατριαρχών. Ολόκληρη η Εκκλησία του Χριστού χαίρεται μαζί με τους κληρικούς και τους πιστούς της αδελφής Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αναγνωρίζοντας την ευλογία του Αγίου Πνεύματος και τη διάκριση των πατέρων της Ιεράς Συνόδου. Έχουν δει σε σας έναν άξιο διάδοχο των ευσεβών ηγετών της, επιλέγοντάς σας ως νέο προκαθήμενο του Πατριαρχείου Βουλγαρίας”, σημειώνει.

“Είναι θέλημα Θεού όλοι οι λαοί του κόσμου να γνωρίσουν Αυτόν που είναι η Οδός, Αλήθεια και Ζωή (Ιω. 14:6) και μέσω Αυτού, την αλήθεια (Α’ Τιμ. 2:4). Αναλογιζόμενοι αυτά τα λόγια, πιστεύουμε ότι σηκώνοντας το βάρος του Χριστού (Ματ. 11:30) ως ηγέτες, με κοινές προσπάθειες και ακλόνητη δέσμευση, θα κηρύξετε την Αλήθεια, μαρτυρώντας το Ευαγγέλιο του Χριστού και την πίστη της μίας, αγίας, καθολικής και αποστολικής Εκκλησίας, ειδικά σε αυτούς τους καιρούς που δοκιμάζονται οι ευαγγελικές αξίες”, προσθέτει.

“Προσευχόμαστε στον Κύριό μας Ιησού Χριστό να σας χαρίσει την πλούσια χάρης του, την ποιμαντική του σοφία και την πνευματική του δύναμη στη νέα κλήση για την οποία σας κάλεσε το Άγιο Πνεύμα”, ευχήθηκε εκ μέρους της Εκκλησίας της Σερβίας ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων