24/04/2023 24/04/2023 “Όλη μας η ζωή βασίζεται στην πίστη της Αναστάσεως του Χριστού”. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στο χθεσινό του κήρυγμα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι. Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας προέστη της Θείας Λειτουργία που τελέστηκε στο κλίμα της αναστάσιμης περιόδου. Συλλειτούργησε ο Επίσκοπος Ρεμεσιάνας κ. Στέφανος....
24 Απριλίου, 2023 - 9:45
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2023 - 13:29

Ο Πατριάρχης Σερβίας για την πίστη στην Ανάσταση του Χριστού

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας για την πίστη στην Ανάσταση του Χριστού

“Όλη μας η ζωή βασίζεται στην πίστη της Αναστάσεως του Χριστού”. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος στο χθεσινό του κήρυγμα από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας προέστη της Θείας Λειτουργία που τελέστηκε στο κλίμα της αναστάσιμης περιόδου. Συλλειτούργησε ο Επίσκοπος Ρεμεσιάνας κ. Στέφανος.

“Το Σύμβολο της Πίστης ξεκινάει με τη λέξη – πιστεύω. Και αυτή η πρώτη λέξη πιστεύω ισχύει για κάθε επόμενο στίχο που έρχεται. Η πίστη μας είναι η εμπιστοσύνη σε όλα όσα σκέφτεται και κάνει ο Κύριος για εμάς, για τη ζωή μας, για το νόημα της ύπαρξής μας, για αυτό που ονομάζουμε σωτηρία”, είπε.

Το κήρυγμα του Πατριάρχη Σερβίας είχε ως αφετηρία της ευαγγελική περικοπή του Αντίπασχα ή αλλιώς της Κυριακής του Θωμά που αναφέρεται στην ομολογία του αποστόλου Θωμά όταν  αντίκρισε τον αναστάντα Κύριο.

“Η πίστη μας βασίζεται στην Ανάσταση του Κυρίου μας. Αυτή την ανάσταση προσδοκούμε, αλλά παράλληλα την βιώνουμε μέσα στην Εκκλησία του Χριστού”, ανέφερε σε άλλο σημείο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων