01/04/2022 01/04/2022 Τα συλλυπητήρια και τις ευχές του στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών του τραγικού δυστυχήματος, που αρχικά αποδόθηκε λανθασμένα σε έκρηξη και σημειώθηκε τα ξημερώματα στο ορυχείο της πόλης Σοκομπάνια στη Νότια Σερβία, απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.  Της Ευγενίας Δίτσα «Με βαθύ πόνο, συμπάσχω ειλικρινά με τα δεινά των ανθρακωρύχων στη...
01 Απριλίου, 2022 - 19:18
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2022 - 19:22

Ο Πατριάρχης Σερβίας για τους πνιγμούς από μεθάνιο στη Σοκομπάνια

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας για τους πνιγμούς από μεθάνιο στη Σοκομπάνια

Τα συλλυπητήρια και τις ευχές του στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών του τραγικού δυστυχήματος, που αρχικά αποδόθηκε λανθασμένα σε έκρηξη και σημειώθηκε τα ξημερώματα στο ορυχείο της πόλης Σοκομπάνια στη Νότια Σερβία, απέστειλε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. 

Της Ευγενίας Δίτσα

«Με βαθύ πόνο, συμπάσχω ειλικρινά με τα δεινά των ανθρακωρύχων στη Σοκομπάνια. Γνωρίζοντας ότι ο πρώτος μας μάρτυρας είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός, που κατέβηκε στην κόλαση και έσωσε όλους τους αιχμαλώτους από το σκοτάδι, προσεύχομαι σε Αυτόν και στους Αγίους Του μαζί με ολόκληρη την Εκκλησία του Θεού να σώσει τους εγκλωβισμένους, να παρηγορήσει τους λυπημένους και να αγκαλιάσει τους υποφέροντες, γιατί Αυτός είναι η Ανάσταση και η Ζωή, ο Χριστός ο Θεός μας, το νόημα όλων των προβλημάτων και των χαρών της ζωής μας. Ζούμε μέσα Του και ανασταίνουμε από Αυτόν για αιώνια ζωή», έγραψε στο μήνυμά του ο Μακαριώτατος.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS), στη στοά του ορυχείου γαιάνθρακα «Soko» στην πόλη Σοκομπάνια οχτώ ανθρακωρύχοι πνίγηκαν και 21 τραυματίστηκαν.

Η υπουργός Zorana Mihajlović είπε ότι δεν σημειώθηκε έκρηξη στο ορυχείο, αλλά ότι οι ανθρακωρύχοι πνίγηκαν λόγω της υψηλής συγκέντρωσης μεθανίου. 

Ως το απόγευμα, 17 ανθρακωρύχοι βρίσκονταν σε σταθερή κατάσταση και εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο στο Aleksinac. Ο νεότερος ανθρακωρύχος είναι 21 ετών.

Ο διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Aleksinac, Goran Vidic, είπε ότι 21 τραυματίες ανθρακωρύχοι εξετάστηκαν σε αυτό το νοσοκομείο, ενώ “δύο στάλθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις στο Κλινικό Κέντρο της Νις και δύο αφέθηκαν ελεύθεροι για κατ’ οίκον θεραπεία”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων