Πατριαρχείο Σερβίας
20 Απριλίου, 2022

Ο Πατριάρχης Σερβίας μίλησε στα παιδιά για την Ανάσταση

Διαδώστε:

Κοντά στα παιδιά βρέθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος με αφορμή πασχαλινή εκδήλωση που διοργανώθηκε σε κεντρικό πάρκο στο Βελιγράδι. 

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τα παιδιά λίγες ημέρες πριν την Ανάσταση του Κυρίου.

“Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από την ευκαιρία να συναντηθούμε και να συναναστραφούμε σε κάθε περίσταση με τα παιδιά. Η συνάντηση είναι ευλογημένη, γιατί αφορμή αποτελεί το βάψιμο των πασχαλινών αυγών. Το αυγό είναι σύμβολο της γιορτής της Ανάστασης, σύμβολο του ότι γεννιέται η ζωή, γιατί στη γιορτή της Ανάστασης του Χριστού γιορτάζουμε τη ζωή, γιορτάζουμε την πίστη μας ότι δημιουργηθήκαμε για χαρά, αγάπη, ομορφιά και, τελικά, για τη ζωή, όχι για οτιδήποτε αντίθετο στη ζωή. Γι’ αυτό εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί βιώνουμε τη γιορτή της Αναστάσεως του Χριστού ως τη μεγαλύτερη χριστιανική εορτή”, τόνισε ο Πατριάρχης ο οποίος ευλόγησε τα παιδιά και ευχήθηκε καλή Ανάσταση σε όλους τους συντελεστές.

Η εκδήλωση αυτή παραδοσιακά πραγματοποιείται τη Μεγάλη Εβδομάδα σε υπαίθριο χώρο στη σερβική πρωτεύουσα. Η πρωτοβουλία είχε ξεκινήσει το 1999 όταν κατά τη διάρκεια των νατοϊκών βομβαρδισμών παιδική οργάνωση είχε καλέσει τα παιδιά στο πάρκο Tasmajdan προκειμένου να βάψουν αυγά και να δημιουργήσουν με την παιδική τους φαντασίας πασχαλινά τεχνάσματα. Ήταν Μεγάλη Παρασκευή 9 Απριλίου 1999 και είχαν ανταποκριθεί περισσότερα από 400 παιδιά που βίωναν τη φρίκη του πολέμου.

Διαδώστε: