Πατριαρχείο Σερβίας
06 Οκτωβρίου, 2024

Ο Πατριάρχης Σερβίας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μόντρεαλ

Διαδώστε:

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος  προεξήρχε χθες της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μόντρεαλ, όπου η σερβική κοινότητα έχει παρουσίσ από το 1954. Συλλειτούργησε ο Αρχιεπίσκοπος Τορόντο και Μητροπολίτης Καναδά κ. Μητροφάνης (Kodić).

Ο Μακαριώτατος αφίχθη στο αεροδρόμιο του Μόντρεαλ το απόγευμα της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της ποιμαντικής του επίσκεψης στην Σερβορθόδοξη Μητρόπολη Καναδά

Επί επτά δεκαετίες, η εκκλησία της Αγίας Τριάδας του Μόντρεαλ αποτελεί το δεύτερο σπίτι για όλους τους Σέρβους της μεγαλύτερης πόλης στην καναδική επαρχία του Κεμπέκ. Ζώντας μακριά από την πατρίδα τους, οι Σέρβοι του Μόντρεαλ προσπαθούν να διατηρήσουν την προγονική τους πίστη, τη γλώσσα, τα έθιμα και τον πολιτισμό τους. Το κατόρθωμά τους είναι μεγάλο και η θυσία που κάνουν είναι παράδειγμα για τα αδέρφια τους στην Σερβία. Σημειώνεται ότι στην περιοχή ανοικοδομήθηκε σχολείο που έλαβε το όνομά του από τον πρώτο Σέρβο αρχιεπίσκοπο και διαφωτιστή Άγιο Σάββα.

Η σερβική κοινότητα υποδέχθηκε τον Μακαριώτατο με αστείρευτη χαρά και αγάπη. Από τη μεριά του ο Πατριάρχης αγκάλιασε κάθε παιδί, έδωσε την ευολγία του και μίλησε πατρικά.

Η Σερβική Ορθόδοξη Επαρχία Καναδά ιδρύθηκε στις 26 Μαΐου 1983 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου των Επισκόπων της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και καλύπτει ολόκληρη την επικράτεια του Καναδά. Σύμφωνα με το Πατριαρχείο Σερβίας εντός της Επαρχίας αυτής λειτουργούν 33 ενορίες και ιεραποστολικά κέντρα, ο Σύνδεσμος Σέρβων Αδελφών, το Φιλανθρωπικό Ταμείο Car Lazar και το περιοδικό Istočnik.

Διαδώστε: