20/09/2024 20/09/2024 Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2024 στο Πατριαρχείο Σερβίας στο Βελιγράδι, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος απένειμε βραβεία στους επιτυχόντες του λογοτεχνικού διαγωνισμού που διεξήγαγε το ορθόδοξο παιδικό περιοδικό Svetosavsko zvonce στις αρχές του έτους και το Γραφείο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τη συνεργασία με τους νέους στην πατρίδα και τη...
20 Σεπτεμβρίου, 2024 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2024 - 17:43

Ο Πατριάρχης Σερβίας βράβευσε επιτυχόντες παιδικού λογοτεχνικού διαγωνισμού

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας βράβευσε επιτυχόντες παιδικού λογοτεχνικού διαγωνισμού

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2024 στο Πατριαρχείο Σερβίας στο Βελιγράδι, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος απένειμε βραβεία στους επιτυχόντες του λογοτεχνικού διαγωνισμού που διεξήγαγε το ορθόδοξο παιδικό περιοδικό Svetosavsko zvonce στις αρχές του έτους και το Γραφείο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τη συνεργασία με τους νέους στην πατρίδα και τη διασπορά.

Η κριτική επιτροπή, η οποία είχε το δύσκολο έργο να επιλέξει το καλύτερο από ένα μεγάλο αριθμό έργων που υποβλήθηκαν από μαθητές θρησκευτικών, αποφάσισε να απονείμει το τρίτο βραβείο στο έργο της Milica Đorovic, μαθήτριας της έκτης τάξης του δημοτικού σχολείου Popinski Borci από τη Vrnjačka Banja, το δεύτερο βραβείο απονεμήθηκε στον Sergej Rudolph, μαθητή της πέμπτης τάξης στο Δημοτικό Σχολείο Vuk Karadžić από το Vranje, και τέλος, η κριτική επιτροπή απένειμε το πρώτο βραβείο στη Milica Stojanović, μαθήτρια της όγδοης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Vuk Karadžić από τη Loznica, για τη σοβαρή, και περίτεχνη εργασία της με τίτλο “Πώς ο Πρίγκιπας Rastko έγινε Άγιος Σάββας”. Στην εργασία της συνδέει με επιδεξιότητα λεπτομέρειες από τη ζωή του Αγίου Σάββα σχετικά με τον αγώνα του να αφήσει τα πλούτη και να αφιερωθεί στον Θεό.

Απευθυνόμενος στους μαθητές, τους γονείς και τους θρησκευτικούς δασκάλους, ο Μακαριώτατος εξήγησε το νόημα του άθλου του Αγίου Σάββα, το όνομα του οποίου αποτέλεσε έμπνευση για τα παιδιά να γράψουν τα βραβευμένα έργα.

Σας συγχαίρω για όσα βγάλατε από την ψυχή σας και βάλατε στο χαρτί” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Σερβίας.

Στην τελετή παρέστη η κ. Ivana Dimić, αρχισυντάκτρια του Svetosavski zvonc, ο κ. Mihailo Janković, συντονιστής του Γραφείου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τη συνεργασία με τους νέους στην πατρίδα και τη διασπορά, καθώς και ο κ. Vladan Janković, ιδιοκτήτης της εταιρείας Gigatron , ο οποίος προσέφερε πολύτιμα βραβεία στους νικητές του διαγωνισμού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων