27/10/2022 27/10/2022 Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε τον κ. Κέιρατ Αμπντράχμανοφ, Ύπατο Αρμοστή του ΟΑΣΕ για τις Εθνικές Μειονότητες. “Στον σημερινό κόσμο που βαρύνεται από πειρασμούς, η Εκκλησία προάγει τη σημασία του διαλόγου“, είπε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Κατά την συζήτηση που ακολούθησε, ο Μακαριώτατος τόνισε τη σημασία του διαλόγου μεταξύ των λαών...
27 Οκτωβρίου, 2022 - 16:11
Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2022 - 16:13

Ο Πατριάρχης Σερβίας υποδέχθηκε τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΑΣΕ για τις Εθνικές Μειονότητες

Διαδώστε:
Ο Πατριάρχης Σερβίας υποδέχθηκε τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΑΣΕ για τις Εθνικές Μειονότητες

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε τον κ. Κέιρατ Αμπντράχμανοφ, Ύπατο Αρμοστή του ΟΑΣΕ για τις Εθνικές Μειονότητες. “Στον σημερινό κόσμο που βαρύνεται από πειρασμούς, η Εκκλησία προάγει τη σημασία του διαλόγου“, είπε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος.

  • Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Κατά την συζήτηση που ακολούθησε, ο Μακαριώτατος τόνισε τη σημασία του διαλόγου μεταξύ των λαών που ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμούς.

“Στον σημερινό κόσμο που βαρύνεται με μεγάλους πειρασμούς, η Εκκλησία προάγει τη σημασία του διαλόγου. Μόνο ο ειλικρινής και αφοσιωμένος διάλογος, γεμάτος με σεβασμό και αποδοχή του καθενός ως εικόνα του Θεού, μπορεί να συμβάλει στην ειρηνική και ενάρετη συνύπαρξη μελών διαφορετικών εκκλησιών και θρησκευτικών κοινοτήτων στην περιοχή μας”, τόνισε ο Μακαριώτατος.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Σερβίας παρουσίασε στον συνομιλητή του την προσωπική του εμπειρία από δεκαετίες διαθρησκευτικού διαλόγου.

 

Με φωτογραφίες και πληροφορίες από tvhram

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων