18/06/2020 18/06/2020 Τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ υποδέχτηκε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020. Στο επίκεντρο της συνάντησης που διεξήχθη σε κλίμα ανοιχτού και φιλικού διαλόγου, βρέθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα της αντιπαράθεσης Εκκλησίας – Κυβέρνησης στο Μαυροβούνιο και οι εργασίες στον νεοανακαινισθέντα Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι. Ο Ρώσος...
18 Ιουνίου, 2020 - 18:20
Τελευταία ενημέρωση: 18/06/2020 - 19:43

Ο Ρώσος Υπ. Εξωτερικών στον Πατριάρχη Σερβίας

Διαδώστε:
Ο Ρώσος Υπ. Εξωτερικών στον Πατριάρχη Σερβίας

Τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ υποδέχτηκε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020. Στο επίκεντρο της συνάντησης που διεξήχθη σε κλίμα ανοιχτού και φιλικού διαλόγου, βρέθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα της αντιπαράθεσης Εκκλησίας – Κυβέρνησης στο Μαυροβούνιο και οι εργασίες στον νεοανακαινισθέντα Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε για ακόμη μια φορά την υποστήριξη της Ρωσικής ηγεσίας για την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Σερβίας στο Κόσοβο και στα Μετόχια. Επίσης, εξέφρασε την υποστήριξη του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας σχετικά με την αντιπαράθεση της Εκκλησίας με την Κυβέρνηση στο Μαυροβούνιο. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι μόνο μέσω της ενίσχυσης της ενότητας των Ορθοδόξων λαών μπορεί να ενισχυθεί η θέση της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ουκρανία και της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Σερβίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πατριάρχης Μόσχας κ.κ. Κύριλλος θα συμμετάσχουν στα επερχόμενα εγκαίνια του νεοανακαινισθέντος Καθεδρικού Ναού του Αγίου Σάββα στα τέλη του 2020 στο Βελιγράδι.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της πορείας και της χρηματοδότησης των τελικών εργασιών στον Καθεδρικό. Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την σημαντική βοήθεια του Ρώσου Προέδρου, χάρις στον οποίον χορηγήθηκαν 10 εκατομμυρία ευρώ από την Ρωσία για την κατασκευή ψηφιδωτών.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, το 85% των ψηφιδωτών έχουν παραδοθεί στον Καθεδρικό, ενώ το υπόλοιπο 15% αναμένεται να παραδοθεί και να εγκατασταθεί στους επόμενους δύο μήνες.

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων