01/04/2021 01/04/2021 Στη καλή συνεργασία που έχει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας με το υπουργείο Παιδείας της χώρας στάθηκε ιδιαίτερα ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Παιδείας, Επιστημών και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Μπράνκο Ρούζιτς. Ο Μακαριώτατος, τόνισε ιδιαίτερα τη διαχρονική συμβολή της Εκκλησίας στη θεμελίωση της δημόσιας εκπαίδευσης στη Σερβία...
01 Απριλίου, 2021 - 9:11
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2021 - 18:03

Ο υπουργός Παιδείας της Σερβίας στον Πατριάρχη Πορφύριο

Διαδώστε:
Ο υπουργός Παιδείας της Σερβίας στον Πατριάρχη Πορφύριο

Στη καλή συνεργασία που έχει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας με το υπουργείο Παιδείας της χώρας στάθηκε ιδιαίτερα ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Παιδείας, Επιστημών και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Μπράνκο Ρούζιτς.

Ο Μακαριώτατος, τόνισε ιδιαίτερα τη διαχρονική συμβολή της Εκκλησίας στη θεμελίωση της δημόσιας εκπαίδευσης στη Σερβία η όπως είπε αναπτύχθηκε για αιώνες κάτω από τις καμάρες των μοναστηριών και άλλων εκκλησιαστικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, με αποκορύφωμα την ίδρυση της Θεολογικής Σχολής του Βελιγραδίου.

Ωστόσο, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο μάθημα των Θρησκευτικών ζητώντας από τον υπουργό να μεριμνήσει τόσο για την ποιοτική αναβάθμιση της διδασκαλίας του μαθήματος όσο και για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Από τη πλευρά του ο κ. Ρούζιτς ευχαρίστησε τον Προκαθήμενο της εν Σερβία Εκκλησίας για την υποδοχή και τόνισε πως η συνεργασία των δύο πλευρών συμβάλει στη διατήρηση της ταυτότητας, της παράδοσης και της ιστορικής κληρονομιάς του σερβικού λαού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων