Πατριαρχείο Σερβίας
27 Ιουλίου, 2020

«Οι άγγελοι του Θεού είναι οι αιώνιοι αδελφοί μας»

Διαδώστε:

Στην ιστορική Ιερά Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο νησί των λουλουδιών, κοντά στο Τίβατ, ιερούργησε χθες, Κυριακή 26 Ιουλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος επί τη εορτή της Συνάξεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ.

«Οι άγγελοι του Θεού είναι οι αιώνιοι ουράνιοι αδελφοί μας και ότι ο άνθρωπος δεν είναι μόνος στη γη», σημείωσε, μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος.

Αναφερόμενος στο αρχαίο βαπτιστήριο που υπάρχει στη Μονή ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος ευχήθηκε ο Θεός να φωτίσει τις αρχές να μην αφήσουν στην τύχη του αυτό το ιερό και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συντηρηθεί και να αναδειχθεί.

Μετά το πέρας η Ορθόδοξη Νεολαία του Μαυροβουνίου, η οποία φέτος συμπληρώνει 27 χρόνια ζωής εξέλεξε νέους Προέδρους για τις κατά τόπου οργανώσεις, ενώ Πρόεδρος της Νεολαίας ανεδείχθη ο Ιβάν Μπουλάτοβιτς, από την Ορθόδοξη Νεολαία του Αγίου Αρσενίου από το Ντανίλοβγκραντ.

«Θα εργαστούμε όλοι μαζί για να επιτύχουμε την αποστολή της Εκκλησίας, ειδικά μεταξύ των νέων που έχουν δείξει την πίστη και την πίστη τους στην Εκκλησία», τόνισε ο νέος Πρόεδρος.

Διαδώστε: