17/01/2020 17/01/2020 Χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν και χθες βράδυ στο Μαυροβούνιο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον νόμο για τις θρησκείες που ψήφισε η κυβέρνηση της χώρας. Οι τελευταίες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Τίβατ, μια παραθαλάσσια πόλη στο νοτιοδυτικό Μαυροβούνιο, στην πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα και σε αρκετές άλλες πόλεις. Στο Τίβατ, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και...
17 Ιανουαρίου, 2020 - 11:16
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2020 - 12:29

“Όλοι οι Ιερείς δεσμεύονται στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια”

Διαδώστε:
“Όλοι οι Ιερείς δεσμεύονται στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια”

Χιλιάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν και χθες βράδυ στο Μαυροβούνιο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον νόμο για τις θρησκείες που ψήφισε η κυβέρνηση της χώρας.
Οι τελευταίες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα στο Τίβατ, μια παραθαλάσσια πόλη στο νοτιοδυτικό Μαυροβούνιο, στην πρωτεύουσα Ποντγκόριτσα και σε αρκετές άλλες πόλεις.

Στο Τίβατ, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ..Αμφιλόχιος τόνισε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί και πως “Όλοι οι ιερείς δεσμεύονται στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια”.

«Ζητήσαμε από την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο να μην προχωρήσουν σε αυτήν την παρανομία. Ο λαός καλεί την κυβέρνηση, η οποία λέει ότι είναι εθνική, να καταργήσει αυτόν τον αντι-Εκκλησιαστικό και αντι-εθνικό νόμο” τόνισε ο Σεβασμιώτατος και πρόσθεσε: “Όταν αυτός ο βλάσφημος και αδυσώπητος νόμος καταργηθεί τότε μπορούμε να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλο αδελφικά”

.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων