03/08/2020 03/08/2020 Κλιμακώνονται οι διώξεις εναντίον της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο, καθώς η χώρα μετρά αντίστροφά για την προσφυγή στις κάλπες. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα DAN, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος περιγράφει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, απαντά στις κατηγορίες που δέχεται και παίρνει θέση αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές “Κανένας από τους συμμετέχοντες...
03 Αυγούστου, 2020 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2020 - 11:08

Ουδείς εκπροσωπεί την Εκκλησία στις εκλογές

Διαδώστε:
Ουδείς εκπροσωπεί την Εκκλησία στις εκλογές

Κλιμακώνονται οι διώξεις εναντίον της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο, καθώς η χώρα μετρά αντίστροφά για την προσφυγή στις κάλπες.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα DAN, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος περιγράφει το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, απαντά στις κατηγορίες που δέχεται και παίρνει θέση αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές

“Κανένας από τους συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία δεν μπορεί να πει ότι εκπροσωπεί την Εκκλησία σε αυτό το πολιτικό παιχνίδι. Ωστόσο, έχουμε το δικαίωμα, χωρίς ανάμιξη στην εκλογική διαδικασία, να ευχόμαστε ευτυχία και ευλογία του Θεού σε όποιον επιδιώκει ειλικρινά την αλλαγή προς το καλύτερο” υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και πρόσθεσε:

“Η Εκκλησία δεν πηγαίνει στις κάλπες, ούτε έχει θέση εκεί, αλλά θέλει να ευχηθεί ευτυχία σε όποιον ζητά ειλικρινά μια αλλαγή στη ζωή στο Μαυροβούνιο προς το καλύτερο, που αγωνίζεται για δικαιοσύνη, σεβασμό στο Σύνταγμα, ακόμη και ενάντια στην ανομία σε σχέση με τη θρησκεία και την Εκκλησία”

Αναφερόμενος στις κατηγορίες που δέχεται η Εκκλησία, ότι παρεμβαίνει στην εκλογική διαδικασία ο Σεβασμιώτατος τονίζει:
“Πρόκειται προφανώς για μια συνέχεια της παράλογης πολιτικής τους, που στρέφεται κατά της συνταγματικής τάξης αυτής της χώρας. Ξεκίνησε πέρυσι στα κομματικά συνέδρια του κόμματος όταν ανακοινώθηκε ότι το κόμμα θα «ανοικοδομήσει την εκκλησία» και συνέχισε με την ανοιχτή απειλή τους ότι το κράτος θα σχηματίσει «εθνική εκκλησία των Μαυροβουνίου».

Αναφερόμενος στην πανδημία και στους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος εκφράζει ανησυχίες:
“Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο ως Εκκλησία είναι οι συνθήκες της ζωής που θα συμβούν μετά από αυτήν την πανδημία, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο. Πιστεύουμε ότι ο Κύριος ο Θεός δεν θα αφήσει τον λαό Του”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων