Πατριαρχείο Σερβίας
17 Φεβρουαρίου, 2022

Πανηγυρική σύνοδος στο Νόβι Σαντ παρουσία του Πατριάρχη Σερβίας

Διαδώστε:

Την πανηγυρική έναρξη της συνόδου της Matica Srpska, η οποία σηματοδότησε την 196η επέτειο από την ίδρυση του αρχαιότερου λογοτεχνικού, πολιτιστικού και επιστημονικού ιδρύματος του σερβικού λαού, κήρυξε χθες στο Νόβι Σαντ ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Μακαριώτατος συναντήθηκε με τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Μπάτσκας κ. Ειρηναίο στην έδρα της Επισκοπής στο Νόβι Σαντ.

“Το όνομα του ιδρύματος από μόνο του λέει πολλά για τη σημασία της Matica Srpska για τον σερβικό λαό. Όχι μόνο για το παρελθόν του αλλά και για το σήμερα. Είμαι βέβαιος ότι η σημασία του ιδρύματος θα είναι πάντα σημαντική για το σύνολο κάθε γενιάς ζωή. Η ζωή και το έργο του ιδρύματος είναι συνυφασμένα με τη ζωή του λαού μας, αλλά και με τη ζωή και τον ρόλο της Εκκλησίας μας στον χώρο αυτό και γενικότερα”, τόνισε στον χαιρετισμό του ο Πατριάρχης Σερβίας.

Η σύνοδος που πραγματοποιήθηκε φέτος στην αίθουσα τελετών της Matica Srpska ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια από τη γέννηση του συγγραφέα Jakov Ignjatović.

Διαδώστε: