17/04/2023 17/04/2023 Με απόρους ανθρώπους καθώς και πολίτες που προέρχονται από ευάλωτες οικονομικά οικογένειες του Βελιγραδίου έκανε Πάσχα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. Ο Μακαριώτατος δείχνοντας το ποιμαντικό του ενδιαφέρον για τους αδελφούς και τις αδελφές που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάτσουν σε ένα πλούσιο εορταστικό τραπέζι κάθε χρόνο ανήμερα το Πάσχα κάνει ο ίδιος το...
17 Απριλίου, 2023 - 11:36
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2023 - 11:45

Πάσχα με άπορους κατοίκους του Βελιγραδίου έκανε ο Πατριάρχης Σερβίας

Διαδώστε:
Πάσχα με άπορους κατοίκους του Βελιγραδίου έκανε ο Πατριάρχης Σερβίας

Με απόρους ανθρώπους καθώς και πολίτες που προέρχονται από ευάλωτες οικονομικά οικογένειες του Βελιγραδίου έκανε Πάσχα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Ο Μακαριώτατος δείχνοντας το ποιμαντικό του ενδιαφέρον για τους αδελφούς και τις αδελφές που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάτσουν σε ένα πλούσιο εορταστικό τραπέζι κάθε χρόνο ανήμερα το Πάσχα κάνει ο ίδιος το τραπέζι σε όσους το έχουν ανάγκη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο Σερβίας η Εκκλησία δεν δείχνει το ενδιαφέρον της μόνο σε γιορτές, αλλά καθημερινά, μέσα από τα συσσίτια που παρέχουν, με τη συνδρομή εθελοντών, φαγητό σε κατοίκους της σερβικής πρωτεύουσας.

Έτσι και φέτος οι εθελοντές μερίμνησαν να μην λείψει τίποτα από το Πασχαλινό τραπέζι με τον Προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας, παρά το πένθος καθώς το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου εκοιμήθη η μητέρα του, Ραντόικα Πέριτς, μοιράστηκε μαζί με τους άπορους αδελφούς τη χαρά της αναστάσεως ανταλλάσσοντας το “Χριστός Ανέστη. Αληθώς Ανέστη”.

Την ίδια ημέρα δεκάδες ήταν τα δέματα αγάπης με πασχάλια εδέσματα τα οποία μοίρασαν εθελοντές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων