Πατριαρχείο Σερβίας
14 Δεκεμβρίου, 2023

Πατριαρχείο Σερβίας: Εκατό υποτροφίες για μαθητές και φοιτητές από το Κοσσυφοπέδιο

Διαδώστε:

Υποτροφίες σε εκατό μαθητές και μαθήτριες και φοιτητές και φοιτήτριες από το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια χορηγεί το Πατριαρχείο Σερβίας κατόπιν ευλογίας και πρωτοβουλίας του Πατριάρχη κ.κ. Πορφυρίου

Κατόπιν διαγωνισμού που διενεργήθηκε μεταξύ 25 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους, καθορίστηκε ο κατάλογος των επιτυχόντων με το συνολικό ποσό δαπάνης για τις υποτροφίες να ανέρχεται στα 14.000.000 δηνάρια. Το συνολικό ποσό καλύπτει την περίοδο Σεπτεμβρίου 2023 – Απριλίου 2024 και θα κατατεθεί σε δέκα ισόποσες δόσεις ύψους 12.000 δηναρίων η καθεμία. Παράλληλα θα κατατεθούν σε δύο δόσεις των 24.000 δηναρίων η καθεμία για την περίοδο Μαΐου-Αυγούστου 2023, σύμφωνα με το Πατριαρχείο Σερβίας.

Σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής, από τους 548 εγγεγραμμένους υποψηφίους, οι 89 δεν υπέβαλαν την κατάλληλη και πλήρη τεκμηρίωση με αποτέλεσμα να απορριφθούν. Στη συνέχεια, μελετώντας διεξοδικά τις αιτήσεις που ελήφθησαν, καθορίστηκε με βάση τα κριτήρια ο τελικός κατάλογος των νικητών των υποτροφιών.

Η στήριξη των νέων του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων είναι ένας στόχος διαρκείας για το Πατριαρχείο Σερβίας καθώς. Μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες οι επόμενες γενιές των Σέρβων που κατοικούν στις πατρογονικές εστίες τους έχουν κίνητρο να παραμείνουν σε αυτές παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

 

Διαδώστε: