06/10/2024 06/10/2024 Την εντολή από τον μακρινό Καναδά, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, ώστε να παρασχεθεί βοήθεια σε όσους επλήγησαν από την φονική πλημμύρα η οποία έπληξε την περιοχή της Ερζεγοβίνης, έδωσε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.  Όπως αναφέρει το Πατριαρχείο Σερβίας, ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας τόνισε να διανεμηθεί το ποσό των 100.οο ευρώ για...
06 Οκτωβρίου, 2024 - 21:15
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2024 - 21:35

Πατριαρχείο Σερβίας: Στήριξη στους πλημμυροπαθείς της Βοσνίας, χωρίς θρησκευτικές και εθνοτικές διακρίσεις

Διαδώστε:
Πατριαρχείο Σερβίας: Στήριξη στους πλημμυροπαθείς της Βοσνίας, χωρίς θρησκευτικές και εθνοτικές διακρίσεις

Την εντολή από τον μακρινό Καναδά, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης, ώστε να παρασχεθεί βοήθεια σε όσους επλήγησαν από την φονική πλημμύρα η οποία έπληξε την περιοχή της Ερζεγοβίνης, έδωσε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος

Όπως αναφέρει το Πατριαρχείο Σερβίας, ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας τόνισε να διανεμηθεί το ποσό των 100.οο ευρώ για τη στήριξη ευάλωτων οικογενειών της Επισκοπής Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης.

Όπως υπογραμμίζει το Πατριαρχείο Σερβίας, η βοήθεια θα χορηγηθεί ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές και εθνοτικές καταβολές και προσθέτει ότι: “η πνευματική κεφαλή των Ορθοδόξων Σέρβων προσεύχεται στον Σωτήρα Χριστό για όλα τα θύματα, δέεται ο Κύριος να παρηγορήσει τις οικογένειές τους και να σταματήσει την καταστροφή”.

Παράλληλα, ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος απευθύνει έκκληση σε όλους τους λαούς των Βαλκανίων, ιδιαίτερα στη Δημοκρατία της Σέρπσκα και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, να επιδείξουν αμοιβαία αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες μέρες, καθώς όλοι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον.

Τουλάχιστον 16 είναι οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη χώρα, αιφνιδιάζοντας τους κατοίκους. Λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε ένας πρώτος απολογισμός, που έκανε λόγο για 14 θύματα, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λιούντεβιτ Μάριτσα επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι βρέθηκαν άλλοι δύο νεκροί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πολλοί άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με ελικόπτερα της ειρηνευτικής δύναμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUFOR). Η τριμερής προεδρία της Βοσνίας κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση φυσικής καταστροφής.

Την αλληλεγγύη της Ελλάδας στη δοκιμαζόμενη από τις πλημμύρες Βοσνία-Ερζεγοβίνη εκφράζει το ΥΠΕΞ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter). “Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Οι σκέψεις μας είναι με όλους όσοι επλήγησαν από αυτή την καταστροφή”, αναφέρει το ΥΠΕΞ. “Η Ελλάδα”, υπογραμμίζει, “στέκεται αλληλέγγυα με την Β-Ε”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων