Πατριαρχείο Σερβίας
25 Φεβρουαρίου, 2023

Πατριάρχης Πορφύριος: Σερβία και Συρία μοιράζονται παρόμοιες δοκιμασίες

Διαδώστε:

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος υποδέχθηκε χθες στο Πατριαρχικό Μέγαρο, στο Βελιγράδι, τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Συρίας στη Σερβία Basema Dzaman Agha (Μπασέμ Τζαμάν Αγά).

Στην αρχή της συνομιλίας τους, ο Πρέσβης, εκ μέρους του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ευχαρίστησε για τη βοήθεια που παρέχει η εν Σερβία Ορθόδοξη Εκκλησία στον λαό της Συρίας.

Ο Πρέσβης ενημέρωσε, ακόμη, τον Μακαριώτατο για την τρέχουσα κατάσταση της χώρας του, η οποία επλήγη από τον παρατεταμένο πόλεμο, τις κυρώσεις που έχει η υποστεί από τη διεθνή κοινότητα και τον πρόσφατο πολύνεκρο σεισμό.

Από τη μεριά του, ο Προκαθήμενος της εν Σερβία Ορθοδόξου Εκκλησίας εξέφρασε την κατανόησή του, και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι δύο χώρες και οι δύο λαοί μοιράζονται παρόμοιες δοκιμασίες σε ορισμένα θέματα. «Έχουμε την επιθυμία και τη βούληση να παράσχουμε ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια στη Δημοκρατία της Συρίας στο προσεχές διάστημα», είπε ο Μακαριώτατος.

Στη συνάντηση παρέστη επίσης ο Επίσκοπος Marca κ. Σάββας.

 

Σημειώνεται ότι οι νεκροί από τους σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία στις 6 Φεβρουαρίου ξεπέρασαν τις 50.000, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD), οι νεκροί στην Τουρκία λόγω των σεισμών ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 44.218.

Στη Συρία, οι νεκροί σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό είναι 5.914, κάτι που σημαίνει ότι και στις δύο χώρες μαζί τα θύματα ξεπερνούν τις 50.000.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες spc.rs

Διαδώστε: