Πατριαρχείο Σερβίας
09 Οκτωβρίου, 2023

Πατριάρχης Σερβίας: Να προσευχηθούμε για ειρήνη στην Αγία Γη

Διαδώστε:

Τις πρώτες πρωινές ώρες προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο “Νίκολα Τέσλα” του Βελιγραδίου το αεροπλάνο από το Ισραήλ το οποίο μετέφερε ομάδα θεολόγων από το Νις και άλλους προσκυνητές οι οποίοι είχαν βρεθεί για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους.

Η έκρυθμη κατάσταση η οποία επικρατεί από το πρωί του Σαββάτου στη Μέση Ανατολή και η κήρυξη του πολέμου από το Ισραήλ στην Παλαιστίνη μετά το λουτρό αίματος στη Δυτική Όχθη με περισσότερους από 1.000 νεκρούς  και 2.500 χιλιάδες τραυματίες, οδηγεί στην ακύρωση προσκυνηματικών ταξιδιών στην Αγία Γη και στην άμεση επιστροφή όσων βρίσκονται ήδη εκεί.

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας κ.κ. Πορφύριος εξέφρασε την ευχή όπως οι Σέρβοι προσκυνητές επιστρέψουν με τη βοήθεια του Θεού από τις περιοχές οι οποίες δοκιμάζονται ενώ κάλεσε τους Ορθοδόξους να προσευχηθούν για ειρήνη στην Αγία Γη.

Οι ταξιδιώτες οι οποίοι επέστρεψαν από το Ισραήλ έγιναν δεκτοί στο αεροδρόμιο από τους Βοηθούς Επισκόπους του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Δωσίθεο και Πέτρο. Οι αφιχθέντες περιέγραψαν στα τοπικά μέσα της Σερβίας την κατάσταση την οποία βίωσαν και ευχήθηκαν η περιοχή να ειρηνεύσει το συντομότερο.

Φωτογραφίες: TV HRAM

Διαδώστε: