Πατριαρχείο Σερβίας
09 Μαΐου, 2023

Πατριάρχης Σερβίας: “Να προσευχηθούμε για όσους χύθηκε αθώο αίμα”

Διαδώστε:

Στην εξάλειψη του φόβου ο οποίος μπορεί να νικηθεί μόνο με την βαθιά πίστη στον Χριστό αναφέρθηκε στο χθεσινό του κήρυγμα ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος.

Λίγες μόνο ημέρες μετά τα δύο τραγικά περιστατικά στη Σερβία με την επίθεση νεαρών σε συμπολίτες τους που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 17 άνθρωποι συνολικά, ο Μακαριώτατος προέστη της ευχαριστιακής σύναξης στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Μάρκου (25 Απριλίου/ 8 Μαϊου) στο Τάισμανταν.

Συλλειτούργησαν Ιεράρχες της Σερβικής Εκκλησίας και κληρικοί του Πατριαρχείου καθώς και κληρικός του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

“Να προσευχηθούμε για όσους χύθηκε αθώο αίμα”

“Αυτές τις μέρες, θα έπρεπε να έχουμε λόγους καθώς εννιά εδώ στο Βελιγράδι και οκτώ ακόμα σε περιοχή του Βελιγραδίου έχασαν τη ζωή τους με βίαιο τρόπο. Θα πρέπει λοιπόν να έχουμε λόγο να ζήσουμε ακόμα περισσότερο, γιατί για όσους το αίμα τους χύθηκε αθώα, πρέπει να προσευχηθούμε και να τους στηρίξουμε με τη ζωή μας, την αγάπη μας. Οι ικεσίες μας τώρα βρίσκονται στο δρόμο τους προς την αγκαλιά του Χριστού”, είπε με αφορμή τα θύματα από το μακελειό σε Βελιγράδι και επαρχία του Βελιγραδίου.

Ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας επεσήμανε προς τους πιστούς ότι ο φόβος είναι κάτι που είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας, αλλά αυτός ο φόβος, αν και υπάρχει, γίνεται εντελώς ασήμαντος, χάρη στη δύναμη στη ζωή μας όταν ζούμε σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Χριστού και κάλεσε όλοι να μιμηθούν το παράδειγμα του ευαγγελιστή Μάρκου.

Διαδώστε: